Pärnumaa omavalitsused küsivad teede korrashoiuks lisaraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Pärnumaa omavalitsused soovivad teede korrashoiuks lisaraha, sest suur osa tänavusest toetusest on lumerohke talve tõttu juba esimese paari kuuga otsa saanud.


Pärnu maakond sai sel aastal avalikult kasutatavate kohalike teede hoiuks kokku üle 13 miljoni krooni, kuid lumerohke talvega on enamikul omavalitsustel lumekoristustöödeks kulunud juba 85-100 protsenti kogu aastaks eraldatud rahast.



Pärnumaa omavalitsuste liit lisas valitsusele saadetud pöördumises, et selle sisse pole veel arvestatud märtsi ja osaliselt ka veebruari kulusid. Lumerohkusega kaasneb suurem sulavesi, mistõttu lagunevad teed tavapärasest rohkem.



Varasematel aastatel on talvisele teehooldusele kulunud umbes 30 protsenti aastaks eraldatud rahast.



"Ootame, et riik, kes on seadusega pannud kohalikele omavalitsustele kohustuse hoida korras kohalikke teid, eraldaks täiendavad vahendid kohustuste täitmiseks tekkinud olukorras," seisab liidu juhatuse esimehe Eeri Tammiku allkirja kandvas pöördumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles