Omavalitsustel on aasta teehoolduse raha otsakorral

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumerohke talve tõttu on kohalikel omavalitsustel otsakorral aastaks planeeritud teehoolduse raha.
Lumerohke talve tõttu on kohalikel omavalitsustel otsakorral aastaks planeeritud teehoolduse raha. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Lumerohke talve tõttu on kohalikel omavalitsustel otsakorral aastaks planeeritud teehoolduse raha ja pole teada, kust tuleb raha teede korrashoiuks suvel ja sügisel.


Pärnumaa omavalitsuste liit saatis sellekohase pöördumise valitsusele. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi seisukoht, et omavalitsused peavad ise hakkama saama, paneb vallajuhid nördima, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Lund on maal, nagu kõikjal mujalgi, tohutult. Enamik Pärnumaa omavalitsusi on teede lahtihoidmiseks kulutanud peaaegu kogu tänavuseks aastaks eraldatud teehoiuraha ja Pärnumaa omavalitsuste liit küsis oma nädalataguses pöördumises valitsuselt lisaraha.

Näiteks Audru vallas on vallateid 250 kilomeetrit. Aga lahti lükatakse ka erateid, sest inimesed ei saa ju oma krundile vangi jääda.

"See raha, mis vabariik meile 2010. aastaks eraldas, on kõik otsas," neentis Audru vallavanem Margus Joonas. "See 770 000 on läinud, ja peale ka natukene. Teedele kokku on meil selle aasta eelarves 1,25 miljonit. Nii et me saame hädapärast hooldust sellel suvel teha."

Sama mure on  teistelgi omavalitsustel.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium teatas, et kohalike teede teehoiu korraldamine on seaduse kohaselt tee omaniku ehk kohaliku omavalitsuse ülesanne. Ja kui oma kohustusi täita ei suudeta, ei peaks riik selleks raha juurde andma.

"Eks selle riigiga ole nii, et tundub, et see on mingi teine riik, mis siin Eestimaal tegutseb," arvas Sauga vallavanem Vello Tiidermann.
 
Pärnumaa omavalitsusjuhid saavad algaval nädalal taas kokku ning neil on kavas valitsusele uus pöördumine saata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles