Papli tänava pikendusega läheb ehitajal kiireks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavalitsus kuulutas välja riigihanke Papli tänava pikenduse ehitaja leidmiseks, tee esimene järk peab valmis saama juba tänavu sügisel.

Papli tänava pikenduse äärde ehitatav Tervise Paradiisi vesilõbustuskeskus kavatseb uksed avada tuleva aasta märtsi alguseks, keskuse parklasse pääsevad külastajate sõidukid aga Papli tänava pikenduselt. Praegu on tulevase tee asemel vaid songermaa, kuhu Water Seri töömehed paigaldavad veetorustikku.

Seadus venitab tähtaega

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna ehitusteenistuse juhataja Enno Tammekivi ütles, et erakapitali kiire tegutsemine selles piirkonnas, kus peale veekeskuse on kerkinud mitu elamut, esitab linnavalitsuselegi kiirusenõude.

“Ettevõtjad on korduvalt öelnud, et me asjaga liialt venitame, aga riigihanke seadus paneb linnaametnikele ette tähtajad, mida rikkuda ei või,” märkis Tammekivi. Et uus tänavalõik läheb maksma päris mitu miljonit krooni, pole võimalik palgata ehitajat riigihanketa.

Riigihankele on firmadel seaduse kohaselt aega esitada pakkumisi kuu aega, mis tähendab, et need laekuvad augusti alguses. Seejärel peab linnavalitsuse komisjon selgitama välja parima pakkuja, linnavalitsus kinnitama konkursi tulemused ja kui ettenähtud protestide esitamise aegki mööda saab, võib ehitajaga lepingu sõlmida.

Kõik see tähendab, et ehitustöö võib alata alles septembri alguses, rehkendas Tammekivi. Hullem on variant, kui mõni firma konkursi tulemused vaidlustab, sest siis on kaheldav, kas tänava valmimine tänavu sügisel üldse kõne alla tuleb.

Tööde maht on suur

Et Papli tänava pikendus tuleb kunagisele karjamaale, kus sügistormidega on mõnelgi aastal loksunud vesi, peab tänava senise maapinnaga võrreldes kuni meetri võrra kõrgemaks ehitama.

Tammekivi loeb kantmeetrid kokku: tee muldkehale pinnast 5000, kruusa 8000, kõnniteedele 1400, lisaks killustik. Kui kõike seda hakatakse vedama järelkärudega autodega, saab kokku ikkagi vähemalt 1000 autokoormat.

Kui lisame veel, et veekeskuse parkla tuleb Papli tänavast peaaegu paar meetrit kõrgem, võib sügise poole Tammsaare puiesteel tõelist veokonveierit oodata. Et samal ajal on kavas uue soojatorustiku paigaldus, ehitajatel ilmselt probleeme jätkub.

Tammekivi sõnul on vaja esimese järguna tänavu valmis ehitada Side tänav, mis saab Tammsaarest alates juurde ühe sõidusuuna, ning loodetavasti Papli tänav ja jalakäijate tee, mis hakkab Tammsaare puiesteed veekeskusega ühendama.

Jalakäijate tee alla paigaldatakse soojatorustik ja sademevee kanalisatsioon ning tee lõpeb veekeskuse juures üle poolteise meetri kõrguse trepiga. Ka sõidukid peavad veekeskuse parklasse jõudes läbima tõusu 40 meetri kohta kaks meetrit.

Kui taevaisa on ehitajate poolt, loodab Tammekivi, et tänava teetamm saab valmis ja see jõutakse enne talve ka asfaltida. Muidu jääb linnavalitsus veekeskuse kevadiste külastajate ees häbisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles