Suri arhitekt Andres Ringo

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01: KODUPÕRAND : PÄRNU, EESTI,  20DEC07-
Pildil Andres Ringo 
ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES
PRN01: KODUPÕRAND : PÄRNU, EESTI, 20DEC07- Pildil Andres Ringo ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Laupäeval suri 71aastasena Eesti arhitektide liidu kauaaegne liige ja Eesti arhitektuuri üks uuendajaid Andres Ringo, kes on Pärnus projekteerinud KEKi linnaku ja sanatooriumi Tervis.


Andres Ringo sündis 26. juulil 1938. Ta oli 1970. aastatel üks Eesti arhitektuuri uuendajaid. Ta on töötanud konstruktori, arhitekti, sisekujundaja ja ehitustööde juhina, teatas Eesti arhitektide liit.



Aastatel 1961-1966 töötas ta põllumajanduse ministeeriumi ehitus- ja montaaživalitsuses tööjuhina, 1966-1967 EKE Projektis projekteerijana ja 1967-1970 Pärnu KEKi jaoskonnajuhatajana.



Aastast 1988 oli Ringo ehituskomitee esimehe esimene asetäitja ja pärast komitee reorganiseerimist ehitusministeeriumi tehiskeskkonna planeerimise ameti peadirektor. Aastast 1993 töötas ta arhitektuuribüroos Väärtnõu ja Ringo.



Ringo projekteeris 1971. aastal Pärnu sanatooriumi Tervis ja 1973. aastal neofunktsionalistliku Papli tänava ridaelamu. Ringo osales ka omanäolise Pärnu KEKi linnaku projekteerimisel ja ehitamisel.



Andres Ringo osalusel on valminud terrasselamu Kuldne Kodu, vaipelamud Ave ja Eva, lastepäevakodu Trall ja Pärnu Rannahotelli rekonstrueerimisprojekt. Ringo on teinud sisekujunduse ka Kabli puhkekodule.



Andres Ringo oli EALi liige 1973. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles