Loodusehitajad õpetavad savist ja põhust ehitama

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhku võib kasutada ka ehitusmaterjalina.
Põhku võib kasutada ka ehitusmaterjalina. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Laupäeval, 10. aprillil 12-17 toimub Pärnu keskraamatukogu saalis infopäev “Tänapäevane looduslik kodu - energiatõhus, jõukohane ja võluv!”.


Koolitavad kolm loodusehitajat, kes soovivad oma kogemuste põhjal tutvustada, kuidas tänapäevases savi- ning põhuehituse tehnikas annab ehitada looduslikke, vastupidavaid, kauneid ja energiatõhusaid hooneid.



Kuu jooksul korraldatakse infopäev kümnes Eesti linnas. Loodusehitajate tuuri korraldajail Sven Alustel, Jaanus Viesel ja Kermo Jürmannil on üle viie aasta pikkune kogemus savi- ja põhuhoonete püstitamisel ning looduslike viimistlusmaterjalide valmistamisel. Kõik kolm on Eesti ökoehituse ühingu asutajaliikmed. Ühtlasi on ühing esindatud saabuval nädalavahetusel Tallinnas ehitusmessil “Eesti ehitab 2010”, kus reedel toimub ökoehitusalane välkfoorum.



“Ringreisi põhjus on üha suurenev huvi looduslike ja energiat säästvate ehituslahenduste vastu,” selgitas tuuri üks vedajaid, põhuehitusega tegelev Sven Aluste. “Savi- ja põhuehitusest on saanud tavaehituse kõrval arvestatav alternatiiv, kuid inimeste teadlikkus looduslike ehituslahenduste kasutamise suhtes on siiski madal.”



Koolitusel antakse ülevaade nüüdisaegsetest põhu- ja saviehituse tehnikatest, savi-liiva- ja muude niiskusele vastupidavate looduslike krohvide valmistamisest, ohtudest ja võimalustest looduslike materjalidega ehitamisel.



Vajalik on eelregistreerimine meili teel koolitus@ehituslahendused.ee või telefonil 5666 5425. Ettevõtmist saab toetada annetuse korras kohapeal vastavalt osalejate võimalustele, kuna tuur pole rahastatud muudest finantsallikatest. Infot tuurist leiab veebiaadressilt

www.ehituslahendused.ee/loodusehitajate_tuur.php

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles