Parkide uued hooldajad küsivad vähem raha

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Koidula park.
Pärnu Koidula park. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus kuulutas linna haljastute hooldamise riigihanke võitjaks firmad, kes on valmis haljasalasid senisest kolmandiku võrra odavamalt korras hoidma.


Praegu hooldab enamikku linna haljasalasid Teho Eesti Teehoolduse OÜ ja osa haljastuid OÜ Helfer. Uue, 2013. aasta aprilli lõpuni kehtiva riigihanke võitsid OÜ Kesklinna Pargid kolmes, Teho Eesti Teehooldus kahes ning ASS ISS Eesti ja Dairon Pluss OÜ ühes plokis.



Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Mait Talvoja sõnul langesid hinnad ligi 30 protsenti. “Rahalises mõttes olen tulemusega kindlasti rahul, näis, kuidas nad tööle hakkavad,” lausus ta.



Nagu varemgi, on Pärnu haljastud jagatud kuueks plokiks. Seitsmenda plokina on juurde tulnud lillede istutamine ja puude eest hoolitsemine, mis varem hooldusalade vahel jagunes või osaliselt üldse tegemata jäi.



Küsimusele, kas väikefirmade ligimeelitamiseks polnuks parem linn näiteks 15 hooldusalaks jagada, vastas Talvoja, et kunagi see oli nii, kuid siis oli linna haljastute hooldamine tunduvalt kallim. Abilinnapea Annely Akkermann sõnas, et ta ootas konkursile tunduvalt rohkem väikefirmasid, kuid neid ei tulnud.



Riigihanke pakkumisdokumendid võttis välja 26 firmat. Tähtajaks esitas pakkumised üheksa ettevõtet, millest üks puudulike dokumentide tõttu hankemenetlusest kõrvaldati ja kahe firma osa pakkumisi tagasi lükati.



“Kesklinna Pargid on Pärnus uus firma,” lausus linnapea Toomas Kivimägi ja lisas, et uus linnavalitsus on oluliselt nõudlikum nii enda kui teiste suhtes.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles