Pärnu pakub Põhjakotkale elamuehituseks asendusmaad

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsuse algatatud detailplaneeringute järgi jääb vibustaadion sinna, kus see praegu asub.
Pärnu linnavalitsuse algatatud detailplaneeringute järgi jääb vibustaadion sinna, kus see praegu asub. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus algatas kaks detailplaneeringut, mille eesmärk on Jaama tänava, Tammiste tee ja Kaasiku tänava vahel elamumaa ning Tammiste tee 6a kinnistul elamu- ja/või üldmaa sihtotstarbe määramine.


“Minu jaoks on see Gordoni sõlme läbiraiumine,” ütles linnapea Toomas Kivimägi. “Läbirääkimiste tulemusena oleme jõudnud selleni, et vibustaadion jääb sinna, kus ta on, ja Põhjakotkas saab elamumaa teisel pool Kaasiku tänavat riigimaa arvelt.”



2008. aasta 8. oktoobril allkirjastasid Pärnu linnavalitsus ja Põhjakotkas ühiste kavatsuste protokolli, mille järgi ostis linn Põhjakotkalt 4,2 miljoni krooni eest sõudeklubi Pärnu kinnistu ja nõustus 33 063 ruutmeetri suuruse Tammiste tee 6a asuva vibustaadioni ostueesõigusega erastamisega. Põhjakotkas soovis vibustaadioni asemele elamud ehitada, mille vastu 42 naabrit maavanemale protestikirja saatsid.



Linn on Põhjakotkale 2,2 miljonit sõudebaasi kinnistu eest võlgu. Abilinnapea Romek Kosenkranius leppis riigi maa-ametiga kokku, et Põhjakotkale pakutakse elamuehituseks 52 002 ruutmeetri suurust asendusmaad.



Kui palju ja milliseid elamuid ehitatakse ning milline hakkab välja nägema vibustaadion, selgub planeerimise käigus. Kui planeeringulahendused avalikustatakse, on kõigil võimalus nende kohta arvamust avaldada ja ettepanekuid teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles