Pärnu linn tuletas Väino Lindele trahvi meelde Ametlike Teadaannete kaudu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsuse majandusosakond tõi peatumist keelavs liiklusmärgi taksopeatusele lähemale. Varem oli märk paigaldatud sadakond meetrit kesklinna poole.
Linnavalitsuse majandusosakond tõi peatumist keelavs liiklusmärgi taksopeatusele lähemale. Varem oli märk paigaldatud sadakond meetrit kesklinna poole. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Ametlikud Teadaanded on riigikogu põhiseaduskomisjoni esimehele Väino Lindele kaks korda meelde tuletanud, et ta maksaks veebruaris Pärnus keelualal parkimise eest tehtud 300 krooni suuruse trahvi.


Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna korrakaitseteenistuse inspektor Arvo Pille kirjutas Lindele trahvikviitungi 23. veebruaril, kui Linde oli oma beeži Volvo S80 parkinud Pärnus Tallinna maantee 93a juures keelumärgi „Peatumise keeld“ mõjupiirkonda, rikkudes sellega liiklusseadust.



Tallinna maantee 93a juures asub Selveri kauplus.



Ametlikud Teadaanded avaldas trahviteate Linde väärteoasjas eelmisel neljapäeval ja 24. märtsil.



Väino Linde oli Ametlikes Teadaannetes avaldatud trahvinõudest üllatunud. „Kuulen Pärnu Postimehelt esimest korda, et Pärnu linnavalitsus on mulle trahvi teinud,“ ütles ta.



Linde sõnutsi ei ole ta ühtegi trahvikviitungit Ülejõe Selveri juures valesti parkimise eest saanud.



Lindele meenus, et ta sai hiljuti küll Pärnu linnavalitsuselt teatise, millega paluti Lao tänavale Eesti Posti pakikeskusesse tähitud kirja järele tulla, kuid et enda teada on tal kõik maksud korralikult tasutud ja ta linnalt midagi tellinud ei ole, pole ta vaevunud kirja ära tooma.



Linde meenutas, et tuli 23. veebruaril Tallinnast ja pööras üle tee telgjoone tänava äärde parkinud teiste autode kõrvale. „Seal on liiklusmärgil kirjas, et taksodele on kaks kohta, aga sinna mahub rohkem autosid parkima,“ seletas Linde.



Hiljem tagasi helistades rääkis Linde, et käis talle trahvi toonud kohta huvi pärast takseerimas ja ütles, et peatumist keelav märk oli paigaldatud kaupluse kõrval asuva Info-Auto müügiesinduse juurde. „Märk on paigaldatud nii palju eemale, et kõik juhid ei pruugi seda märgata. Mina tegin Tallinna poolt tulles enne tagasipöörde ega saanudki seda näha.“



Linde sõnutsi ta protsessima siiski ei hakka, ta lubas trahvi tasuda.



Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees pole ainuke, kelle abiga Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna korrakaitseinspektorid Ülejõe Selveri juures linnakassat täidavad.



Linnavalitsuse korrakaitseteenistuse juhataja Reet Salmu teatel on alates jaanuari lõpust, kui uus kohalik korrakaitsestruktuur munitsipaalpolitsei ülesanded enda kanda võttis, vormistatud Ülejõe Selveri juures parkimise keelualas 15 trahviteadet.



Salmu sõnutsi on suurem osa eksinutest oma viga tunnistanud ja trahvisumma vastuvaidlemiseta tasunud.



Korrakaitseteenistuse juhataja tunnistas, et peatumist keelav liiklusmärk on taksopeatusest, kus seadust rikutakse, liiga kaugel ja autojuhid ei pruugi seda märgata. „Lähipäevadel tuuakse liiklusmärk lähemale,“ lubas ta.



Salmu ütlust mööda eksivad Ülejõe Selveri juures tänaval parkijad sellega, et jätavad auto Tallinna maanteega risti. "Tänavale sõites tuleb neil tagurdada ja see on ohtlik manööver,“ selgitas ta. „Taksopeatus on mõeldud taksodele ja tänavaga paralleelselt mahub sinna kaks sõidukit.“



Ka sellele, et autojuht ei pruugi oma eksimusest ja trahvist teadlik olla, on korrakaitseteenitusel seletus.



„Trahviteate väljakirjutamisel korrakaitseteenistus autojuhile märget sõiduriista klaasipuhastaja vahele ei jäta. Trahviteade saadetakse rikkujale postiga tähitud kirjana. Kui inimest kodus ei ole ja postiljon seda kirja edasi anda ei saa, viiakse see kandekeskusesse ja adressaadile saadetakse teade, et teda ootab kiri,“ selgitas Salmu.



Teade loetakse kättetoimetatuks viie päevaga.



Kui kiri tagasi tuleb, avaldab linnavalitsus trahviteate Ametlikes Teadaannetes. Vajadusel tehakse seda kahenädalase vahega.



Kui hoiatustrahvi saaja ikka ei reageeri, annab linnavalitsus trahvi menetlemise edasi kohtutäiturile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles