Ühisgümnaasium peab taas kooliolümpiamänge

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aasta kooliolümpiamängudel tutvustasid FC Levadia jalgpallurid Martin Kaalma (esiplaanil) ja Indrek Zelinski Pärnu ühisgümnaasiumi staadionil lastele vutimängu saladusi.
2009. aasta kooliolümpiamängudel tutvustasid FC Levadia jalgpallurid Martin Kaalma (esiplaanil) ja Indrek Zelinski Pärnu ühisgümnaasiumi staadionil lastele vutimängu saladusi. Foto: Tiina Saarits

Pärnu ühisgümnaasium korraldab 5. mail kooli staadionil taas kooliolümpiamängud, mida tuleb avama tuntud olümpiasportlane.


Järjekorras juba neljandate kooliolümpiamängude ühe korraldaja Liis Tapasia kirjelduse kohaselt algavad mängud kell 8.30 olümpiatule süütamisega Pärnu rannas, tule läidab linnapea Toomas Kivimägi. Rongkäik viib rannast ühisgümnaasiumisse, kus toimub mängude avatseremoonia. Võistlused algavad kell 10.15



Kooliolümpiamängudel osalevad 7.-11. klasside õpilased, kes valivad endale riigi, mida nad päeva jooksul esindavad. Võisteldakse seitsmel alal.



Kooliolümpiamängudele eelneb olümpianädal, mille raames toimuvad logokonkurss, maskotikonkurss ja algklasside meistrivõistlused, lisas kooliolümpiamängude projektijuht Siiri Paiste.



Mängud muudab eriliseks see, et korraldajateks on juba neljandat korda õpilased. Kooliolümpia eesmärk on tõsta õpilaste sportlikku aktiivsust ja jätkata olümpiatraditsiooni.  



Kooliolümpiamänge rahastab peale kooli Eesti Olümpiaakadeemia ja toetamas on paljud firmad.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles