Konkurss “Ettevõtlik pärnakas” otsib ideid ja pakub stardikapitali

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi "Ettevõtlik pärnakas" esikoha auhind. Arhiivifoto.
Konkursi "Ettevõtlik pärnakas" esikoha auhind. Arhiivifoto. Foto: Pärnu linnavalitsus

Novembrist alustab konkurss „Ettevõtlik pärnakas“, mille peaauhind on 3000 eurot.

Konkursist saavad osa võtta nii alustavad kui ka tegutsevad ettevõtjad. Võitmise üheks tingimuseks on see, et idee peab teostuma Pärnumaal.

2013. aasta konkurss on jaotatud kahte etappi: 1. detsembriks oodatakse äriideid ja teises etapis on võimalik ideede esitajatel osaleda koolitustel ja saada professionaalset nõustamist, et jõuda äriideest äriplaanini. Idee võib esitada igaüks – nii alustavad kui juba tegutsevad ettevõtjad. Peaasi, et esitatud idee säraks nagu võidukarika logol kujutatud elektripirn ja paneks komisjoni liikmetelgi silmad särama.

Parima äriplaani esitaja saab oma idee elluviimiseks 3000 euro suuruse toetuse. Äriplaane hindab žürii, mis koosneb sponsorite ja linnavalitsuse esindajatest.

Eelmise aasta võitja Ergo Sartakov hakkas valmistama iPadi süviskarpe. Sartakovi sõnutsi aitas konkurss teda palju. Tänu auhinnarahale oli võimalik esimesed kümme karpi valmistada ja müüa esimeste klientide juurde testimisele. Nüüd on teada, mida veel on vaja parandada ja otsitakse lisarahastust, et valmistada lõplik versioon, mida juba suurtes kogustes toota.

Konkursi „Ettevõtlik pärnakas” algatajaks on Pärnu linnavalitsus. Ettevõtmist toetavad veel Projektid24, Pärnu maavalitsus (läbi maakondliku arendustegevuse programmi), Pärnu Postimees, Ruukki, Scanfil, Sirje Tammiste konsultatsioonibüroo, Swedbank, taastusravikeskus Estonia, Tootsi Turvas ja Villa Wesset.

Tänavuse konkursi koostööpartner on Tehnopol Start Up keskus. Nii saab tagada professionaalse nõustamise nii IT- kui ka insenertehnilist teadmist nõudvas valdkonnas. Tehnopol koolitab ja nõustab ideekonkursist edasipääsejaid kahe päeva jooksul.

Ideid oodatakse Pärnu linnavalitsuses 1. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles