Kaitseväelased remontisid Tihemetsa veevarustust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsevägi aitas Tihemetsa elanikel streikima hakanud veevärki parandada.
Kaitsevägi aitas Tihemetsa elanikel streikima hakanud veevärki parandada. Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

"Kevadtormi" avapäeval aitasid kaitseväelased remontida Tihemetsa aleviku pumbajaama, mis annab vett ligi 800 inimesele.


„Et kaitsevägi kasutab õppuse jooksul Tihemetsa joogivett, olime kohe valmis toetama kohalikke elanikke joogivee tagasisaamisel,“ ütles tsiviil-militaarkoostöö grupi ülem kapten Tarmo Safronov.



Pump purunes eile hommikul ja selle vahetamiseks ei olnud eritehnikat kohapealt piisavalt kiiresti võimalik saada. Staabi- ja sidepataljoni staabikompanii kaitseväelased tulid kommunaalteenuste pakkujale appi oma kraanaga ja aitasid sellega kaasa pumba kiirele parandusele.



„Teadsin algavast õppusest ja võtsin ühendust "Kevadtormi" staabiga, abi saabus kiiresti,“ ütles OÜ Saarde Kommunaali juhataja Taavi Lemming. „Olen kaitseväele tänulik kiire reageerimise eest.“



"Kevadtormi" käigus saab kaitsevägi harjutada erialaoskusi ja samal ajal on olulisel kohal koostöö kohaliku elanikkonnaga, mille käigus kasutatakse vajadusel praktiliste probleemide lahendamiseks eritehnikat.



Kokku osaleb selle aasta "Kevadtormil" ligi 3500 kaitseväelast, kaitseliitlast ja reservväelast, neist poole moodustavad ajateenijad, kelle väljaõppetsükkel lõpeb sel kevadel. Õppusel harjutatakse maaväe peamisi lahinguliike: kaitset, viivituslahingut ja rünnakut.



Kaheksanda "Kevadtormi" põhieesmärk on jalaväebrigaadi koosseisu kuuluva jalaväepataljoni kokkuharjutamine ning jalaväepataljoni koostööharjutused lahingutoetusüksustega jalaväebrigaadi lahingutegevuse raames. Suurema osa jalaväepataljoni isikkoosseisust moodustavad õppusejärgselt teenistust lõpetavad ning juuni alguseks reservi arvatavad ajateenijad kaitseväe eri väeosadest.



Lisaks kokkuharjutavale jalaväepataljonile osalevad kaitseväe selle aasta suurimal õppusel "Kevadtorm" Lääne kaitseringkonna, Scoutspataljoni, suurtükiväepataljoni, pioneeripataljoni, õhutõrjepataljoni, kaitseliidu ja Läti Vabariigi maaväe allüksused.



"Kevadtorm 2010" toimub Saarde, Halliste, Abja ja Karksi vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles