Sõdurid käisid Kilingi-Nõmmel kaupluses abiks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadtormil osalevad sõdurid aitasid Kilingi-Nõmme kauplusel ja selle klientidel mööblit tassida.
Kevadtormil osalevad sõdurid aitasid Kilingi-Nõmme kauplusel ja selle klientidel mööblit tassida. Foto: Eesti Kaitsevägi

"Kevadtormil" osalevad sõdurid aitasid Kilingi-Nõmmel kohalikke elanikke ja heategevusorganisatsiooni Shalom töötajaid, teatas kaitseväe peastaabi teavitusosakond.


Kalevi pataljoni A-kompanii neljanda rühma 18 ajateenijat aitasid koos rühmaülem veebel Kalle Talpsepaga Kilingi-Nõmmel heategevuslikku kauplust Shalom ja selle kliente.

Esmalt aidati abi palunud ostjatel nende värskelt soetatud mööbel autosse tõsta, seejärel aga laadida veomasinast poodi äsja saabunud kaup.

„Algul aitasime klientidel poest kaupa välja viia, nüüd aga veame uut sisse,“ ütles rühmaülem veebel Kalle Talpsepp. „Sõdurid teevad seda rõõmuga.”

Poe juhataja Sirle oli sõdurite abivalmiduse üle üllatunud. „Väga meeldiv igal juhul. Abivalmid inimesed. Tavaliselt ei tule sellises vanuses noortest meestest mitte keegi niisama lihtsalt appi,“ ütles Sirle.

Sõdurid appi minekuks veenmist ei vajanud. „Hea tunne oli aidata,“ ütles reamees Raido Rimmel. „Kui on vaja, aitame ka järgmisel korral.“

Poe juhataja sõnade kohaselt võtavad nad sõdurite abi järgmiselgi korral vastu. „Iga kell võib appi tulla, vabatahtlikud on alati oodatud,“ ütles Shalomi Kilingi-Nõmme poe juhataja.

Maaväe aasta suurimal õppusel “Kevadtorm 2010” osaleb kokku 3500 ajateenijat, kaadrikaitseväelast, reservväelast ja kaitseliitlast.

Kokku kolm nädalat kestev "Kevadtorm 2010" korraldatakse Edela-Eestis Lääne kaitseringkonna vastutusalas Pärnumaa ida- ja Viljandimaa lõunaosas. Maaväe tänavuse õppuse kordaminekuks on oluline osa täita koostöövalmite Pärnumaa Tahkuranna ja Saarde valla ning Viljandimaa Halliste, Abja ja Karksi valla kohalike omavalitsuste ning elanike vastutulelikkusel.

“Kevadtorm 2010” kestab 23. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles