Registreeritud töötus langeb

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Eelmisel aastal Eestis jõudsalt kasvama hakanud töötus avaldas mõju Pärnumaalegi, kus aastaga suurenes registreeritud töötute hulk üle kolme korra.


Tänavune aprill annab esimest korda põhjust kuustatistika näitel rääkida töötute arvu langusest. Teateid sellest, et nädala kohta on registreeritud töötute arv vähenenud, saatis Eesti töötukassa Pärnu osakond aprillis iga nädal, esimest puhku kajastub see kuustatistikaski.

Kui märtsi lõpu seisuga oli Pärnumaal 6518 registreeritud töötut, siis aprilli viimasel päeval pandi neid kirja 6159 ehk ligikaudu 350 inimest vähem.

Mai esimese nädalaga vähenes töötukassas arvel olijate arv omakorda 136 võrra. Eesti töötukassa Pärnumaa osakonna juhataja Gerli Metsa sõnutsi teavitab suurem osa arvelt maha võetuid, et on leidnud omale töökoha, kuid leidub neidki, kes ei tule määratud ajal spetsialisti vastuvõtule.

“Uute töötute arv on hakanud kahanema,” kinnitas Mets. Praegu moodustavad registreeritud töötud Pärnumaa tööjõulisest rahvastikust 14,4 protsenti, mis on ligilähedane Eesti keskmisele.

Töötukassa analüüsiosakonna juhataja Anne Lauringsoni jutu järgi on töötute arvu vähenemine omane ülejäänud maakondadelegi ja oluliselt on kasvanud tööpakkumiste hulk. Seda saab osaliselt selgitada lisanduvate hooajatöödega.

Töötus hakkas Pärnumaal ja ülejäänud Eestiski hüppeliselt kasvama 2009. aasta algul. Kui mulluse jaanuari seisuga oli maakonnas arvel 2515 inimest, siis järgnevad kuud tõid töötukassale lisa 500-600 inimest kuus ning kasv jätkus kogu aasta vältel stabiilselt 200-300 inimese võrra, jõudes aasta lõpuks 6004 registreerituni.

Tänavu esimese kvartaliga lisandus 500 töötut, enne kui nende arv vähenema hakkas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles