Ekspolitseinik jäi väärteoprotokolli võltsimises süüdi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei endine juhtivametnik Eili Mesipuu (vasakul) jäi väärteoprotokolli võltsimises süüdi, kuna riigikohus ei võtnud tema advokaadi kaebust arutusele. Arhiivifoto.
Politsei endine juhtivametnik Eili Mesipuu (vasakul) jäi väärteoprotokolli võltsimises süüdi, kuna riigikohus ei võtnud tema advokaadi kaebust arutusele. Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Politsei endine juhtivametnik Eili Mesipuu jäi väärteoprotokolli võltsimises süüdi, kuna riigikohus ei võtnud tema advokaadi kaebust arutusele.

Kuna riigikohus kaitsja kaebust ei aruta, siis jäi muutmata Mesipuu (54) süüdimõistmine ja talle mõistetud rahaline karistus 2600 eurot, vahendas ERRi uudisteportaal.

Süüdistuse järgi võltsis Mesipuu ühele liiklusrikkujale ehk autoroolis mobiiltelefoniga rääkimiselt tabatule koostatud väärteoprotokollis tunnistaja ütlusi, lisades sinna omalt poolt täiendava lause.

Väidetav liiklusrikkuja tegi tunnistaja ütluste võltsimise kohta avalduse prokuratuurile ning käivitatud kriminaaluurimine tuvastas võltsimise ja saatis praeguseks endise politseniku kohtu ette.

Skandaali puhkedes suundus Mesipuu politseipensionile.

Mesipuu pole end süüdi tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles