Ants Liiguse spordifoto valiti konkursil kümne parema sekka

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Läti rannajalgpall Pärnu rannas, fotol pärnakate kapten Marek Markson.
Eesti-Läti rannajalgpall Pärnu rannas, fotol pärnakate kapten Marek Markson. Foto: Ants Liigus

Tartu Postimehe vanemtoimetaja Vahur Kalmre spordifoto konkursil osalenud Pärnu Postimehe fotograafi Ants Liiguse foto valiti kümne parima sekka ning platseerus kokkuvõttes kuuendale kohale. Konkursi võitis Õhtulehe fotograaf Joosep Martinson.

Tänavu saatsid fotograafid Kalmre spordifoto konkursile 49 fotot, žüriilt sai punkte neist 42, kirjutab Vahur Kalmre oma blogis http://newsdesign.vahurkalmre.com/. Samal veebiaadressil saab kümne parima fotoga tutvuda.

Spordifoto konkursi võitjaks osutus tänavu Joosep Martinson fotoga Nordixi murdmaasuusakrossilt, kus Rauno Pikkor kukub fotograafile ota. Foto sai žüriilt 120 punkti. Raigo Pajula foto pälvis teise koha 114 punktiga. Kolmandaks hääletas žürii taas Joosep Martinsoni foto, see sai 103 punkti.

Konkursil kuuenda koha saanud Ants Liiguse foto Eesti-Läti rannajalgpalli võistlusest Pärnu rannas teenis 86 punkti.

Konkursi tingimustes seisis, et fotod peavad olema pildistatud ja ilmunud Eesti ajalehtedes või ajakirjades (ka nende on-line-väljaannetes) ajavahemikus 1. aprill 2009 – 31. märts 2010.

Konkursi eesmärk on idee algataja ja korraldaja Vahur Kalmre sõnul ärgitada sporti pildistavaid fotograafe rohkem pingutama ja enam märkama spordifotosid, et spordifoto areneks.

Eesti spordifoto konkurss leidis esimest korda aset eelmisel aastal. Konkursile saabus kaheksalt fotograafilt 39 fotot. Esimese konkursi võitis Margus Ansu Tartu Postimehest fotoga Foxi ja Tsintsadze sõnasõjast Balti liigas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles