Avarii jättis veerand Pärnut veeta

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veeavarii jättis kraanid kuivaks veerandil Pärnul. Foto on illustratiivne.
Veeavarii jättis kraanid kuivaks veerandil Pärnul. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala


Täna kella 8 ajal lõhkusid Pärnus Ülejõel kanalisatsioonitorusid paigaldavad Nordecon Infra ehitajad Rõugu ja Turu tänava ristmikul veemagistraali, mistõttu jäi suur osa Pärnu paremkalda elanikest veeta.


AS Pärnu Vee tootmisdirektori Lembitu Merdiku jutu järgi oli hommikul ilma veeta ligi veerand Pärnu majapidamistest, mis jäävad Tallinna maanteest Sauga jõe poole.

Veeta jäi ka Papsaare piirkond. Papsaare lasteaed palus lapsevanematel veeavarii tõttu oma võsukesed koju viia.

Merdiku sõnutsi oli kella 10 ajal veevarustus osaliselt taastatud, kuigi surve piirkonnas on nõrk ja korrusmajades kõrgemal asuvatesse korteritesse ei pruugi vesi jõuda. „Ilma veeta on Uus-Sauga viiekorruselised majad, mujal peaks elementaarne veevarustus olema tagatud,“ lausus ta.

Õnnetus juhtus mõni minut pärast kella 8, kui Nordecon Infra ehitajad kaevasid Rõugu tänaval kraavi ja töö käigus vajus ära veemagistraali tugiserv. Selle tagajärjel toru purunes ja inimesed jäid veeta.  

„Praegu ei saa veel öelda, kui tõsiselt toru katki on, sest kraav on vett täis,“ märkis Merdik.

Merdiku sõnutsi parandatakse katkine toru tänase päeva jooksul. „Kui hästi läheb, saab toru lõunaks korda,“ ütles ta.

„Tegemist oli juhtumiga, kus uue rajatava trassi vahetus läheduses paiknevasse 315 mm läbimõõduga veetorus tekkis pikipragu mitte otsesest kontaktist, vaid aluspinnase vajumisest. Tegemist oli rabeda PVC-toruga, mida tänapäeval veetorustike rajamisel reeglina ei kasutata,“ selgitas AS Nordecon Infra insenerehituse divisjonijuht Reedik Raudla.

Raudla sõnutsi tegeleb Nordecon Infra avarii likvideerimisega operatiivselt ja hiljemalt täna õhtuks saab veetoru taastatud.  

„AS Nordecon Infra teeb kõik endast oleneva, et edaspidi selliseid avariisid ei juhtuks, palume veel kord vabandust tekitatud ebameeldivuste pärast,“ ütles Raudla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles