Metsapäev tõi Tihemetsa kümneid noori

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse Tihemetsa metskonna looduse õpperada.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse Tihemetsa metskonna looduse õpperada. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Tihemetsa metsapäeval ehk 10. metsanduslikul orienteerumisvõistlusel lõi kaasa ühtekokku 59 õpilast seitsmest õppeasutusest. 

Metsapäeva võistlejatel tuli metsas kaardi abil läbida ligi neljakilomeetrine rada, selle kontrollpunktides lahendada metsa ja looduse teemalisi ülesandeid.

“Näiteks tuli ära tunda puuliike, alustaimestiku taimi, loomi ja linde, määrata silma järgi puu kõrgust, vanust ja tüve läbimõõtu, arvutada metsa tagavara ja virna mahtu, tunda laulu järgi ära linde ja arvata ära ainult hääle järgi, mis on suletud plekkpurgis,” kirjeldas Pärnumaa kutsehariduskeskuse metsanduse juhtõpetaja Marje Kask. “Rada oli kohati üsna raske, tuli mööda palke ja kopratammi oja ületada ja sumbata mudas.”

Osales 59 õpilast Pärnumaa kutsehariduskeskuse metsanduse erialalt, Luua metsanduskoolist, Tihemetsa põhikoolist, Tali põhikoolist, Kilingi-Nõmme gümnaasiumist ja August Kitzbergi nim gümnaasiumist ja Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumist.

Metsandusliku orienteerumise üldhariduskoolide arvestuses võitsid Miina Kask ja Elen Kuningas (Sütevaka ja Kilingi-Nõmme gümnaasium).

Metsandusõpilaste arvestuses olid edukad Luua metsanduskooli õpilased,
kellele kuulus koguni neli esimest kohta. Võidukas oli Aigar Tiho, parima PKHK esindajana sai Tambet Kivisild 5. koha.

Jagati ka eri- ja lohutusauhindu. Kiireim raja läbija – Sten Aab (PKHK), kõige kauem rajal olnu – Robert Ahli (PKHK), parim taimede tundja – Aigar Tiho (Luua metsanduskool),parimad linnulaulutundjad – Tambet Kivisild (PKHK) ja Helvis Koort (Luua metsanduskool).
 
Sportlikud tulemused jagunesid järgmiselt: laskmises oli parim Cardo Õunap ja nooleviskes Reimo Mändmets Tihemetsa põhikoolist. Saapaviske võitsid naiste seas Elen Kuningas  Kilingi-Nõmme gümnaasiumist ja meeste arvestuses Targo Kalda kutsehariduskeskusest.

Metsandusõpilaste teatevõistluse esikoht läks Luua teisele võistkonnale, teine koht kutsehariduskeskuse ME-08 võistkonnale ja kolmas Luua esimesele võistkonnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles