Kihnu jäätee avamine lükkub jää pragunemise tõttu edasi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätee. Foto on illustreeriv.
Jäätee. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Maanteeameti teatel on selle nädala alguseks planeeritud mandri ja Kihnu saare vahelise jäätrassi avamine ebasoodsaks muutunud jääolude tõttu edasi lükkunud.

Maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu sõnutsi tekkisid nädalavahetusel planeeritud trassile mitmesse kohta suured praod ning jääle valgus vesi ja praegu ei saa isegi trassi hooldajad seal jääluuret teha.

Mandri ja Kihnu vahelist jääteed hooldava ASi Eesti Teed juhatuse liige Uno Kask ütles, et viimase jääluure andmetel mõõdeti jää paksuseks 25-35 sentimeetrit, kuid jäässe on tekkinud tugeva tuule ja veetõusu tõttu väga palju pragusid. Pragude laius on kohati 20-30 sentimeetrit.

"Kuna tuiskab, siis kattuvad praod lumega ja need ei ole enam nähtavad, mis omakorda suurendab riski jääl liikujatele. Ka viimasest jääluurest pöörduti tagasi, sest olukord pragude tõttu muutus eluohtlikuks," märkis Kask.

Kase jutu järgi lubab prognoos ilma külmenemist alates järgmise nädala neljapäevast ja siis osa pragusid kindlasti külmub.

Pragude tõttu on mandri ja Kihnu vahel merejääle sõitmine Kase hinnangul eluohtlik. "Inimesed, palun ärge sõitke jäätee piirkonnas autoga merejääle, sest asi võib lõppeda väga traagiliselt," manitses ta.

Kase sõnutsi jääluuret jätkatakse, aga kas ohutu jäätee avamine ka teoks saab, ei osanud ta ennustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles