Lääne-Eesti uus pommikoer tegi töökohaga tutvust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerajuht Ott Roossaar ja pikakarvaline Saksa lambakoer Nelfi alustasid õpinguid, et ühise meeskonnana olla tulevikus edukad lõhkeainete leidmisel.
Koerajuht Ott Roossaar ja pikakarvaline Saksa lambakoer Nelfi alustasid õpinguid, et ühise meeskonnana olla tulevikus edukad lõhkeainete leidmisel. Foto: Lääne päästekeskus

Lääne-Eesti pommigrupp sai uue pommikoera. Aastane saksa lambakoer Nelfi tegi kolmapäeval oma töökohaga esimest tutvust.

Koer on väga elav, armas ja seltsiv ning spetsialistide hinnagul pommikoeraks just sobiv. Osa neist oskustest, mis tal lähikuudel kõrvade vahele peab jõudma, näitab ette vanem kolleeg Geps. Tema leiab lõhkeaine järele lõhnava karbi üles kohe ja jääb kuulekalt selle juurde istuma, kuni koerajuht kohale jõuab. Alles siis tohib ta palliga mängida, vahendas ERR.ee.

Koerajuht Ott Roossaar, kes Nelfi endale sai, on ise samuti pommigrupis uus töötaja. Koeraga said nad esimest korda kokku päev varem ja iseloomud paistavad sobivat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles