Pärnus sai näha maailmakuulsa juveliiri ehteid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Ammende villas sai vaadata maailmakuulsa juveliiri Alexander Tenzo kauneid juveele.
Pärnus Ammende villas sai vaadata maailmakuulsa juveliiri Alexander Tenzo kauneid juveele. Foto: Ants Liigus

Pärnus sai vaadata maailmakuulsa juveliiri Alexander Tenzo kauneid juveele ja edaspidi võib neid mõnel üksikul üritusel Eestis veelgi näha.

Tenzo juveelid jõudsid Ammende villasse Gustav Fabergé 200. sünniaastapäeva ürituste raames. Fabergé sündis ja õppis Pärnus ning Peterburi kolinuna rajas seal juveelitööstuse, mis sai maailmakuulsaks oma lihavõttemunadega. Neid valmistas Gustavi poeg Carl, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Alexander Tenzo seostest Eestiga sai avalikkus teada alles möödunud aastal. Saaremaa ooperipäevadel olid tema ehted ja mees ise esimest korda avalikult siin, kuigi tal on Eestis talu ja ta käib siin tihti. House of Tenzo juveelid seisavad kataloogides kõrvuti Cartieri ja Fabergéga. Pärnusse tõi Tenzo ehted Tenzo juveelimaja esindaja Eestis Aleksei Saks.

"Tal on tõesti Eesti juured ja kui me täna tähistame Fabergé juubelit – Gustav Faberge sündis 200 aastat tagasi –, siis natuke hiljem sündis Jaan Tõnso, samuti peaaegu 200 aastat tagasi, kelle laps läks Peterburi ja toimus see nimevahetus. Eesti juured ja sellepärast huvi Eesti vastu ja selline toetus," rääkis Aleksei Saks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles