Pärnu noormees ronis heategevuseks Ben Nevise tippu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danel Rinaldo ja tema sõber Shivam Mishra Ben Nevise mäetipus.
Danel Rinaldo ja tema sõber Shivam Mishra Ben Nevise mäetipus. Foto: Erakogu

Falmouthi ülikoolis fotograafiaõpinguid alustav Pärnu noormees Danel Rinaldo võttis koos India päritolu sõbra Shivam Mishraga ette nädalase matka Šotimaal West Highland Wayl ja viis Eesti lipu Suurbritannia kõrgema mäetipu Ben Nevise harjale. Noormehed kogusid ettevõtmisega annetustest raha leukeemiauuringute keskusele.

Rinaldo ja Mishra suundusid matkarajale 1. juunil, Ben Nevise tipp vallutati 7. juunil nagu eelnevalt plaanitud.

„Eesti lipp lehvib, nagu lubatud sai,“ kirjutas mäetippu jõudes oma reisipäevikusse Rinaldo. „Nagu igas sadamas on üks eestlane, nii vist ka mäetipus. Seekord kohtasin lausa kuueliikmelist seltskonda, kellega isamaa keeli jutulõnga venitada.“

Noormehed sidusid matka heategevusega, kogudes annetusi kohaliku Paul O'Gormani leukeemiauuringute keskuse heaks.

Matkasellid seadsid eesmärgiks koguda oma ettevõtmisega vähemalt 500 naelsterlingit ehk 9100 krooni. „Heade inimeste annetuste näol oleme kogunud 570 naelsterlingit,“ rõõmustasid noormehed retke lõppedes.

West Highland Way on 152 kilomeetri pikkune matkarada läbi Šotimaa. Tegemist on endise karjuste- ja hilisema sõjaväeteega, mis algab Glasgow' lähedalt Milgaviest ja lõpeb Fort Williamis. Teekonna lõppu jääb 1344meetrine Suurbritannia kõrgeim mäetipp Ben Nevis.

Rinaldo ja Mishra ettevõtmisest saab lugeda SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles