Vallikääru aasal ristusid mõõgad

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Meenutamaks sajanditetagust aega, kui Hansa Liit oli alles noor ja kaubavoore kaitsesid karused mehed, käes vahedad mõõgad või toekad sõjakirved, korraldati Pärnu Vallikääru aasal vihane rüütliturniir.

Taplustes karastunud sõdalasi oli kogunenud üle ilmamaa. Üksteiselt võtsid mõõtu võitlejad klubidest Turm, Valhalla, Idateede Vardjad ja üksikud hundid, kes oma mõõka ühegi klubi teenistusse pole andnud. Vange ei kavatsenud neist keegi võtta.

Halvaendeline klirin, mis kostab, kui tera teraga ristub, raginal põrkuvad kilbid ja tuhmid matsatused, kui mõõk leiab tee läbi kaitse ning turvisesse lajatab, sõdalaste röögatused kaikumas üle pealtvaatajate ergutushüüete - see kõik oli nagu päris. Pigem võitlus kui võistlus.

Ometi on turniiril oma reeglid ja peetakse arvet tabamuste üle. Nii kuulutatigi pärast tunde kestnud taplemist võitjaks vaid 16aastane Idateede Vardjate võitleja Tutkas, kes oma kiiruse ja agressiivsusega põrmustas pingelises finaallahingus endast tunduvalt kogenuma Valhalla sõduri Aleksi. Võitja päralt said au ja uus mõõk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles