Leinapargis mälestatakse juuniküüditamise ohvreid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Leinapargis mälestatakse juuniküüditamise ohvreid.
Pärnu Leinapargis mälestatakse juuniküüditamise ohvreid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Laupäeval, 14. juunil möödub 73 aastat 1941. aasta juuniküüditamisest. Küüditamises kannatanuid mälestatakse keskpäeval Pärnus Leinapargis.

Mälestushetkel osalevad Pärnu linnavolikogu aseesimees Hillar Talvik, Pärnu maavalitsuse maatoimingute talituse juhataja Rein Klaassen ja Eliisabeti kiriku õpetaja Enn Auksmann.

Esinevad Pärnu oikumeenilise naiskoori ansambel (juhendaja Ester Murrand), Vana-Pärnu kultuuriseltsi ansambel Hõbene (juhendaja Taimi Laitus), laulusolist Rita Pik ja Rein Laose teatristuudio õpilased Heleri All ja Kairi Janson.

Kuninga tänava põhikooli õpilane Merilyn Tamm, kes on mälestuslugude konkursi "Siberi kodu" oma vanuserühma võitja, loeb lõigu oma vanaema Ellen Tamme Siberi mälestustest.

Lipuvalves on Pärnumaa skautide ja gaidide maleva noored.

Mälestusüritust korraldab Pärnumaa ülekohtuselt represseeritute ühendus Memento, selle toimumist toetab Pärnu linnavalitsus.

Leinapäeval mälestatakse tuhandeid inimesi, kes küüditati ööl vastu 14. juunit 1941. aastal Eestist Venemaale.

Küüditamise mälestuspäeval heisatakse riigilipp leinalipuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles