Paikuse politseikool sai allee tagasi

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuarikuust ootas mahasaetud puuderida noori pärnaistikuid.
Jaanuarikuust ootas mahasaetud puuderida noori pärnaistikuid. Foto: Urmas Luik

Jaanuaris politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse kooli sissesõidutee äärse pärnade allee ühe rea mahasaetud vanade puude asemele istutati reedel uus rida noori pärnasid.

Omaaegsesse Zintenhofi mõisa, nüüdse politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse kooli juurde viiva harutee äärse allee üks puuderida saeti maha, sest see jäi ette uuele ehitatavale tänavavalgustusele.

Puud kuulusid riigile. Maha saeti need politsei- ja piirivalvekolledži, Lääne regionaalse maanteeameti ja Paikuse valla juhtkonna ühisel nõusolekul. Ligi kahekümne puu istutamise korraldas kool läinud reedel.

Noored vastistutatud pärnad on kaks ja pool kuni kolm meetrit kõrged ja läksid riigile maksma ligikaudu 20 000 krooni, nagu teatas politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse kooli haldustalituse juhataja Siire Tõrva.

Allee ohvriks toonud uus tänavavalgustus rajati vana asemele, kuna peeti silmas jalakäijate liiklusohutust ja arvestati tänapäevase tänavavalgustuse energiasäästlikkust nõukogudeaegsega võrreldes, selgitas politsei- ja piirivalvekolledži juhtkond.

Asjatundjate hinnangul olid enamik saetud puudest haiged ning mitmel jämedad harud murdumisohtlikuks muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles