Pärnjõel õpivad noored kodukanti tutvustama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnjõe põhikooli hoone.
Pärnjõe põhikooli hoone. Foto: Henn Soodla

Vändra valla Aluste, Luuri ja Pärnjõe küla ühendav MTÜ Kolm Küla veab projekti “Kool meid ühendab” ja kutsub noored õppima, kuidas olla kodukandis teejuhiks.

Pärnumaa Kodukandi juhatuse esimees Eve Sikka rääkis, et projektiga kutsub ühendus Pärnjõe Noored külla Pärnumaa Kodukandi noortekoja ja Soometsa rahvusvahelise suveakadeemia liikmed. Projekti toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

“Ühise seminarlaagri teema on kohalik giidindus ja avalik esinemine, koolitus toimub eeloleval nädalavahetusel Pärnjõe koolimajas,” märkis Sikka.

Sikka jutu järgi on kaheosalise koolituse esimene pool kodukoha tutvustamine meeskonnatööna ja teine pool slaidikavade esitamine ja avalik esinemine. Oma kodukohta tutvustav slaidikava valmib piirkonniti, juhendavad õpetaja Eve Sikka ja Aime Auksmaa, noortekoja liikmed Marko Kaljula ja Raiko Pajur.

Pärnjõe külast annab koolitusel osalejatele ülevaate orienteerumismäng, mille korraldavad Kodukandi agarad noored Sirli Sikka ja Geili Pais. (PP)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles