"Käsitööga tööle 2" ootab töötuid koolitusele

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel lõpetas "Käsitööga tööle" esimene kursus, nende käsitööst oli üleval näitus.
Kevadel lõpetas "Käsitööga tööle" esimene kursus, nende käsitööst oli üleval näitus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Projekt "Käsitööga tööle 2" alustas töötute registreerimist tasuta koolitusele, tootearenduse ja ettevõtluse koolitused algavad septembris Eesti kuues piirkonnas, teiste seas Pärnus.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia projekti "Käsitööga tööle 2" tegevuste kaudu saavad osalejad uusi teadmisi kohalikust käsitööst kui loomemajanduse ühest olulisest valdkonnast ja võimaluse täiendada oma tootearendusalaseid oskusi. Projekti eesmärk on aidata ette valmistada potentsiaalseid kohalikke väikeettevõtjaid, teavitas projektijuht Kadri Jäätma.

Koolitustele oodatakse käsitööd oskavaid aktiivseid inimesi, kes on praegu töötud. Projektis võivad osaleda ka väikelapsega kodus olevad vanemad, kui nad on lapsehoolduspuhkusel viibinud üle 1,5 aasta. Igas piirkonnas – need on Pärnu, Kärdla, Rakvere, Tartu, Viljandi ja Võru – moodustatakse õppegrupp suurusega kuni kümme inimest. Üks koolitusperiood kestab üheksa kuud, septembrist maini.

Pärnus registreerib kursuslasi Eeva Talts (tel 5645 3401, eeva.talts@mail.ee).

Koolitusperiood on jagatud kolmeks põhiteemaks: tootearendus, ettevõtluskoolitus ja IT-alane erikoolitus toodete turustamiseks internetikeskkonnas. Tootearendusalaste teadmiste ja oskuste omandamise praktiline väljund on aidata igal õppijal valmistada personaalse käsitöö väikeseeriatoodangu näidiseid, tehes seda suurte kogemustega kunstnikest koolitajate juhendamisel.

Tootearenduse koolitused toimuvad alates septembrist kaks korda kuus kontaktõppena ja õppetsüklitevahelisel ajal iseseisva individuaaltööna. Tootearenduse koolitusega tihedalt seotud ettevõtluskoolitust korraldab Tartu ülikooli ettevõtluskeskus. Koolitus keskendub loomemajanduse spetsiifikale ja aitab koolitatavatel alustada käsitööalase ettevõtlusega.

Väikeettevõtjana tegutsemise algusfaasis on projektis osalejatel kuni kuue kuu jooksul võimalik kasutada ka ettevõtlusmentori abi. Õppetsükli lõpetab konkreetse internetikeskkonna kasutamise koolitus, kus tutvustatakse uusi käsitöötoodete turustamise võimalusi.

Maikuus lõpetas projekti esimese lennu 68 õpilast üheksakuulise täiendõppe. Koolitused lõppesid näitustega kohalikes galeriides. Nüüdseks on paljud lõpetajad loonud oma käsitööettevõtted.

Projekti "Käsitööga tööle 2" rahastab Euroopa Sotsiaalfond. Projekti partnerid on Eesti rahvakunsti ja käsitöö liit ning MTÜ Virtuaalturg.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles