Koolihariduse andmisest Ülejõel täitub 160 aastat

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula muuseum.
Koidula muuseum. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Laupäeval kell 14 tähistatakse Lydia Koidula memoriaalmuuseumi aias 160 aasta möödumist pideva koolihariduse andmisest Ülejõel.

1850. aasta septembrikuus õnnistas pastor Schultz sisse uue õppehoone, mis oli ehitatud Ülejõe rahvale tolleaegse linnavalitsuse poolt eraldatud krundile. Esimene koolmeister oli Vändrast Pärnu kolinud Johann Woldemar Jannsen. Seega peetakse Ülejõe kooli alguseks aastat 1850.

Käesoleval aastal möödub kümme aastat ajast, kui Pärnu Laadaplatsikooli vilistlasel Hugo Herbert Artmal valmis koostöös vilistlaste ja endiste õpetajatega raamat Pärnu Ülejõe Algkool 1850-1958.

Käesoleval aastal möödub 160 aastat pideva koolihariduse andmisest Ülejõel ning kümme aastat vastavasisulise raamatu ilmumisest, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.

Oluline on siinkohal ära märkida, et endine koolihoone avati Lydia Koidula Memoriaalmuuseumina külastajatele 65 aastat tagasi– 21. juulil 1945.

Linnavalitsusest osaleb koosviibimisel abilinnapea Jane Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles