Talendisaade tõi kokku nii trikitajaid kui taidlejaid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Tomson üritas korraga laulda ja tantsida.
Kelly Tomson üritas korraga laulda ja tantsida. Foto: Ardi Truija

Laupäeval salvestati sadade pealtvaatajate ees Pärnu kontserdimajas tele-show’d “Eesti talent”, kus nägi nii jahmatavaid trikke kui inimesi, kelle loomulik andekus ei avanenud esimesel korral ehk loodetud tasemel.


Saate kohtunikud Valdo Randpere, Mihkel Raud ja Kristiina Heinmets-Aigro ootasid esimeselt salvestuselt ja saatelt palju uusi ja põnevaid inimesi ning meeletut talenti.

Randpere tõdes, et Pärnus nähtud 20 etteastet lõid ta pahviks.

“Enne saadet pelgasin, kas väga talendikaid inimesi üldse kohale tuleb, äkki on kõik keskpärased,” märkis Randpere pärast laupäevast salvestust. “Aga Pärnus oli palju tugevam osalejate koosseis, kui arvasin.”

Tanel Padari kube sattus ohtu

Laupäevase salvestuse ühe säravama etteaste pakkus Tallinnast pärit 21aastane trikirattur Karl Pärjamäe.

Noormees teatas þüriile enesekindlalt, et kunagi oli tema eesmärgiks saada maailma parimaks trikiratturiks, aga nüüd käib ta kahjuks ülikoolis ja hobi jaoks pole eriti aega.

Oma sõnade tõestuseks lasi noormees tuua lavale neljas kõrguses euroaluseid, kuhu ta hüppas rattaga otsa ja näitas seal oma oskusi.

Kõige lõpuks palus nooruk lavale koos Eda-Ines Ettiga “Eesti talenti” juhtiva Tanel Padari. Padar heitis lavale pikali ja Karl hüppas nooremapoolse publiku kiljumise saatel temast mitu korda rattaga üle. Kõige lõpuks pidi Padar jalad laiali lükkama ja noormees hüppas rattaga laulja jalgade vahele.

“Midagi erilist see minu jaoks ei olnud, olen elus palju ekstreemsemaid asju teinud,” oli Padar pärast rahu ise. “Ta näitas enne sõbra peal ette, mida teha kavatseb. Ja pealekauba, ega mõne arvates olekski mul neid teatud asju vaja.”

Þürii oli noormehe etteastest vaimustuses.

“See oli võimas, tõeliselt vinge!” kiitis saatest “Eesti otsib superstaari” kurja kohtuniku maine saanud Mihkel Raud.

Valdo Randpere arvas omakorda, et kuna Padar pääses trikist tervena, võivad meestest veel sõbrad saada.

Laul, mis liigutas

Pärnus ühena esimestest lavale astunud Madis Arro ristiti pärast esinemist aga suisa ingliks. Erakordselt kõrge häälega lauluesitus annaks ilmselt silmad ette isegi popiidol Mikale endale.

“Ma ei ole kuulnud Eestis veel ühtki meest nii kõrgelt laulmas ja see oli veel puhas ka,” vaimustus Raud.

“See, mis sa tegid, oli väga ingellik,” ütles Heinmets-Aigro esinejale.

Tõeliselt suutis kontserdimajja kogunenud rahvast üllatada mustkunstnik Tom Pintson, kes lõi sadade silmapaaride ees laval hõljuva lauaga tantsu.

“Mismoodi sa seda tegid? Kuidas sa laua lendama panid?” nõudis Raud mustkunstnikult aru.

Randpere omakorda tahtis noormehelt teada, mismoodi on sellisest talendist päriselus kasu.

“Sellega saab raha teenida!” teatas Pintson.

Oma sõnade kinnituseks muutis mustkunstnik show’ eel ja järel lava taga mõne kahekroonise viiesajaseks, teenides nii loomulikult pealtnägijate vaimustuse.

Paarikümne etteaste seas salvestati Pärnus veel tantsunumbreid, pallitrikke ja muusikute etteasteid.

Saatesse oli tulnud mõni tagasihoidlikum talent, kellest þürii nii suures vaimustuses ei olnud. Kõigist neist saab ülevaate oktoobris, kui “Eesti talendi” esimesed saated jõuavad TV3 ekraanile. Siis saab teada, kes pääsesid Pärnu eelvoorust edasi.

Saates saab veel osaleda

Kuid neid, kes oskavad midagi erilist, julgustas žürii liige Randpere saate eelvoorudes osalema.

“Eelkõige tahaks “Eesti talendi” saates näha midagi erakordset,” ütles Randpere. “Kui teed sporti või harjutad ja sul on mingi oma asi, mida ainult sina oskad, siis just seda tulekski näitama tulla. Mida unikaalsem oled, seda parem.”

Randpere soovitas kohale tulla loomaomanikel, kelle lemmik oskab mõnda trikki. “Välismaa saateid vaadates jäävad kohe silma loomade trikid, need on nii lahedad ja südantsoojendavad,” märkis ta. “Aga minu teada ei ole Eesti saatesse veel ühtki loomaomanikku registreerunud. Loomade esinemine annaks kõigile superemotsiooni.”

“Eesti talendi” eelvoorud toimuvad veel sel nädalavahetusel Tallinnas, järgmisel nädalavahetusel Tartus ja 25. septembril Jõhvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles