Põllumajandusloendus kestab novembrini

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimest korda osales võistlusel ka Lääne-Virumaa esindaja - Voore Farm OÜ.
Esimest korda osales võistlusel ka Lääne-Virumaa esindaja - Voore Farm OÜ. Foto: Caro / Scanpix.

Eile algas üleriigiline kuues põllumajandusloendus, kahe ja poole kuuga kogub statistikaamet andmeid ligikaudu 30 000 majapidamise kohta.

Põllumajandusloendus kestab 1. septembrist 15. novembrini ja sellel saab andmeid edastada ka internetis e-loendusel.

Käimasoleva loendusega uuritakse majapidamisi, kus on vähemalt üks hektar kasutatavat põllumajandusmaad või kus toodetakse saadusi põhiliselt müügiks.

PRIAsse esitatud maakasutuse ja loomade andmed on loenduse küsimustikes võimaluse piires eeltäidetuna olemas, vajadusel saab neid täpsustada. Toetuste ja mahepõllumajanduse andmed kogub statistikaamet põllumajandusloenduse tarbeks otse registritest.

Eestis toimus esimene põllumajandusloendus 1919. aastal, viimane 2001. aastal. Käesolev on kuues ja maksab üle 10 miljoni krooni. Ligi pool sellest rahast katab Euroopa Komisjon. Kogutud andmed on Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika väljatöötamise ja valdkonda puudutavate otsuste alus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles