Keskkonnainspektorid käisid Pärnu jõel õliseid laike uurimas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papiniidu sillal käib remont.
Papiniidu sillal käib remont. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Keskkonnainspektsiooni ametnikud käisid eile Pärnus Papiniidu silla juures, kus remondi käigus lendus jõkke liivatolmu, mis tekitas veepinnale õliseid laike.

Keskkonnainspektsiooni avalike suhete juhi Leili Tuule sõnade kohaselt tuli ametkonnale õhtul teade, et Pärnu jões ujuvad Papiniidu silla juures õlilaigud.

Kella 17 paiku silla juures käinud inspektorid reostusohtu jões siiski ei avastanud. „Õrnad laigud olid näha, ent suuremat ohtu ei tuvastatud,“ ütles Tuul.

Tuule jutu järgi rääkisid inspektorid sillaremondi töödejuhatajaga, juhtides reostusohule tähelepanu.

OÜ Nordecon Betooni projektijuhi Risto Alttoa sõnutsi pudenes veepinnale liivatolmu, kui silla serval liivapritsiga tööd tehti. „Oleme nüüd tööde piirkonna koormakilega katnud,“ lisas ta.

Alttoa jutu järgi on ehitusfirmal silla juures valmis pandud ka paat juhuks, kui tööde käigus midagi vette pudeneb ja reostuse levikut tuleb piirama hakata.

Alttoa märkis, et liivapritsiga töö peaks sillal lõppema selle nädala lõpuks.

Esmaspäeva õhtul vigastas silla remondi käigus pudenenud liiv Euroopa meistrivõistlusteks valmistuva kaheksapaadi mehhanisme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles