Järjekordne joobes ja lubadeta juht läks trellide taha

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Politsei pidas kolmapäeva õhtul tänu vihjele Pärnumaal kinni joobes ja juhtimisõiguseta autojuhi, kellele täna määrati karistusena 30 ööpäeva aresti.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Heiko Leesmendi teatel andis tähelepanelik kodanik eile kell 21.13 häirekeskusele teada autoga kihutavast võimalikust joobes juhist. Väljakutsele reageerinud politseinikud märkasid kirjeldustele vastavat sõidukit liikumas Pärnu poole Sauga vallas Tallinna maantee ja Jänesselja tänava ristmikul.

Sõiduki roolis olnud 24aastasel Andresel olid joobetunnused ja peale selle puudus mehel juhtimisõigus. Politseinikud toimetasid juhi kainenema ja täna tuli tal oma tegude üle aru anda Pärnu kohtumajas.

Et Andresel oli kolm kehtivat kriminaalkaristust ja 12 väärteokaristust, peale selle tasumata rahatrahv, otsustas kohus teda karistada 30 ööpäeva arestiga. Muu seas on meest kahel korral karistatud juhtimisõiguseta mootorsõidukijuhtimise eest.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juhi Sander Peremehe sõnade kohaselt on meeldiv tänada sel nädalal juba teist korda kaasinimesi selle eest, et liikluses toimuv läheb neile korda.

“Inimeste mure liikluses toimuva pärast ja koostöö politseiga on üks edu võti, kuidas vastutustundetud juhid liiklusest eemaldada enne, kui nad põhjustavad liiklusõnnetuse,” ütles Peremees. “Vaadates meie karmi statistikaga alanud aastat liikluses, on nende kahe mehe teekonna katkestamine olnud hädavajalik. Loodame, et see tugevdab teedel kõiki reegleid arvestavate juhtide turvatunnet ja on hoiatus neile, kes reegleid järgida ei taha.”

Sel nädalal on Pärnu kohtumajas määratud arest kolmele liiklusrikkujale.

Eile määrati seitse ööpäeva aresti mehele, kes kihutas keset päeva Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel. Esmaspäeval karistati Pärnus nädalavahetusel joobes ja juhtimisõiguseta autoroolist tabatud meest 30ööpäevase arestiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles