Tellimuste vähenemine jätab 16 inimest Ruukkis tööta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu paneelitehase Ruukki Products tehase juht Jani Backlund kinnitas, et ettevõte koondab Pärnus 16 inimest tellimuste vähenemise tõttu.

“Kahjuks pidime osa oma inimestest tõesti koondama, sest aasta lõpus väheneb tellimuste kahanemise tõttu meie töömaht ja järgmise aasta plaanid ei näe kasvu ette,” selgitas Backlund. Esmalt oli plaanis koondada 18 inimest, kuid kahele leiti tehases uus amet ja 15. oktoober on Ruukkis viimane tööpäev 16 inimesel.

Backlundi jutu järgi pole ettevõttel aga juba praegu neile võimalik küllaldases mahus tegevust kindlustada, seetõttu puudub koondatavatel kohustus 15. oktoobrini tööl käia. Küll säilitatakse neile selleks ajaks senine töötasu ja aidatakse inimestel uus amet leida.

Töö leidmisel abistab koondatuid tehase juhi kinnitusel ka Ruukki Products, mis on palganud ajutiselt konsultandi, kes tööta jäävaid inimesi nõustab. Samuti plaanitakse korraldada ümber- või täiendusõpet pakkuvaid koolitusi.

Samalaadset skeemi kasutas Ruukki näiteks 2008. aastal, kui tootmise efektiivsemaks muutmise nimel jäi tööta 26 inimest.

“Koondamine on alati raske ja me üritame teha seda eetiliselt,” ütles Backlund, lisades, et firma eesmärk on muuta protsess inimestele nii valutuks kui võimalik.

Töötukassa Pärnumaa osakonna Gerli Metsa andmeil toimus käesoleva aasta suurim koondamine veebruaris aktsiaseltsis Pere Leib, kus kondiitritsehhi sulgemise järel jäi töötuks 36 inimest.

“Koondamiste arv Pärnumaal on oluliselt vähenenud, võrreldes aastataguse perioodiga,” tõdes Mets. “Mais oli koondamine Pärnu linnavalitsuse hallatavas huvikoolis, kus koondati 13 inimest. Ülejäänud koondamised on jäänud alla kümne inimese korraga.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles