Trikimees tõi rahva Pärnu spordihalli

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Veberi pardil Elvisel oli laupäeval täita publiku lõbustajana suur roll.
Jürgen Veberi pardil Elvisel oli laupäeval täita publiku lõbustajana suur roll. Foto: Ants Liigus

Täpselt 2218 piletiga vaatajat tahtis laupäeval Pärnus näha, mismoodi tõstab illusionist Jürgen Veber kaarte naise rinnahoidjast mehe püksitaskusse. Ilma kumbagi katsumata.

Viimati kogunes Pärnu spordihalli niisugune rahvamass siis, kui Eesti võrkpallimeeskond tagus Hollandi spordihalli põrandasse. Nüüd sai Veber sellega üksi hakkama.

Trikimees saabus laupäeval kärgatuste saatel ja valgusvihkude sähvides. Ta näitas, kuidas arvata ära publiku ütlusi, mismoodi tõsta asju müstilisel kombel ühest kohast teise, kuidas neid kaotada ja läbida vahemaid põrandat puutumata või muuta Pärnu linnavalitsuses hoiustatud kivikroon euroseks. Kõige selle juurde kuulus mõõdetud ports huumorit.

Et tegu oli Veberi tuuri “Tour de Estonia” esimese etendusega, ei jäänud mees ise oma esitusega rahule.

“Ei saa kindlasti öelda, et ma kõigega väga rahule jäin,” märkis Veber. “Pigem üritan alati leida just neid asju, mida saaks järgmisel korral veel paremini teha, sest on trikke, mis saavad päris selgeks alles siis, kui publik on saalis. Ja eks kindlasti oli mul paras närv sees, ikkagi esietendus.”

Veberi sõnade järgi aitasid esietenduse pinget maandada aga vaatajad, kes ta väga soojalt vastu võtsid.

“Publik oli ikka megalahe,” kiitis Veber pärnakaid. “Nii et kui enne etendust olid viimased kiired ettevalmistused mu päris ära väsitanud, siis hetkest, mil lavale ilmusin, tundsin end kui energiajänku. Loodan südamest, et õige pea õnnestub mul taas kodulinnas lavale astuda ja pärnakatega kohtuda.”

Veberi laupäevast etendust varjutas korraldajate apsakas, mistõttu sajad inimesed pidid kuni veerand tundi külmetama spordihalli ukse taga.

“Peamiselt oli see tingitud sellest, et väga suur hulk inimesi jättis kohaletuleku võrdlemisi viimasele hetkele. Ja kuna nende seas oli päris palju neid, kes polnud endale piletit soetanud eelmüügist, vaid soovisid seda teha kohapeal, tekkis olukord, kus tunglemine kassa ümber ummistas sissepääsu saali,” selgitas korraldustoimkonna liige Jesper Veber.

Veber palus vabandust kõigilt, kes pidid pikalt järjekorras seisma, ja nendeltki, kel piletit soetada ei õnnestunud ja kes kahjuks ukse taha jäid.

“Omalt poolt soovitan just selliste ürituste puhul, kus istekohti on piiratud arv, enda meelerahu huvides hankida pilet eelmüügist ja võimalusel tulla kohale natuke varem,” ütles Veber.

Trikimees jätkab oma Eesti tuuri homme õhtul Kuressaares.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles