Noori mehi täis BMW kihutas politsei eest 120 km/h

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoga kihutamine
Autoga kihutamine Foto: urban.org

Ööl vastu kolmapäeva otsustas kamp noori mehi BMWga politsei eest 120kilomeetrise tunnikiirusega eest ära sõita. Autoroolis oli purjus ja juhiloata noormees. Põgenemine lõppes kraavis, üks autos viibinu sai õnnetuses kergeid vigastusi.

Politsei teatel märkas liiklusjärelevalvet tegev politseipatrull eile öösel kella 2.30 ajal Pärnu kesklinnas Tallinna maantee ja Rääma tänava ristmikul sõidukit BMW 525 tegemas manöövrit, mis seal lubatud polnud.

Kui politseiametnik otsustas sõidukit kontrollida, lisas BMW kiirust ja võttis suuna Vana-Pärnusse, vahendas politsei pressiesindaja.

Politseipatrull järgnes sõidukile ning BMW sõidukiirus oli juba kasvanud lausa üle 120 km/h. Sõiduki juht eiras talle vilkurite ja helisignaaliga antud peatumismärguandeid ning jätkas kihutamist Audru poole.

BMW suurel kiirusel sõit aga pikalt kesta ei saanud, sest linna piiril olid segavateks asjaoludeks tee-ehitustööd, millega kiirustav juht ilmselt ei arvestanud, nii sõitiski auto Pärnu–Lihula maantee 2,9. kilomeetril teelt välja.

Sõiduauto juhi kohalt väljus kohe 21aastane nooruk, kelle politsei kinni pidas. Autos viibis veel üks 18- ja kaks 19aastast noormeest, üks neist sai kergelt viga ja toimetati traumapunkti.

Kontrollimisel selgus, et sõidukit juhtinud noorukil ei olnud juhtimisõigust ning kõigele lisaks oli ta alkoholi pruukinud.

Et toimepandud süüteod sõidukit juhtinud noormehele meelde jääks, mõisteti talle Pärnu maakohtus väärteo korras karistuseks 25päevane arest.

Pärnu politseijaoskonna juhi Mehis Metsa sõnul näitas autot juhtinud noor inimene üles äärmist hoolimatust teiste autos viibinud isikute, kaasliiklejate ja iseenda suhtes.

Mets ütles, et politsei suhtub sellistesse rikkumistesse väga tõsiselt. Pärnu politseijaoskonna juht märkis, et antud juhul oli tegemist isikuga, kes pani toime kolm rasket rikkumist, millest iga rikkumine eraldivõetuna on väärt karistamist arestiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles