Abilinnapea: orkester valib dirigendi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu abilinnapea Jane Mets.
Pärnu abilinnapea Jane Mets. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus pole veel otsustanud, kas kuulutada välja linnaorkestri peadirigendi konkurss või lasta senisel dirigendil jätkata.

Abilinnapea Jane Metsa sõnutsi toimub reedel arutelu, kas senine peadirigent Jüri Alperten jätkab või kuulutatakse välja peadirigendi konkurss. Eile volikogusse saadetud linnaorkestri põhimääruses on üksnes selline võimalus, küll aga täidetakse linnaorkestri direktori koht konkursi korras.

Mets kinnitas, et linnavalitsus järgib tava, mis võimaldab orkestril dirigenti valida, ja kindlasti lastakse kandidaatidel orkestri ees mängida, kui konkursi kasuks otsustatakse. Samuti jätab linnavalitsus linnaorkestrile vabad käed, milliseid kontserte korraldada, kas võtta tööle poole või täiskohaga inimesi, rääkis Mets.

Esmaspäeval saatis linnavalitsus volikogusse eelnõu, milles Pärnu filharmoonia soovitakse ümber korraldada linnaorkestriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles