Teede taastamise venimine tõstab tänavate sulgemise tasu viiekordseks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui praegu pääseb ehitaja tänava sulgemise maksust pärast seda, kui tee on läbitav, siis uue määruse kohaselt tuleb tasu maksta kuni tänava taastamiseni remondieelsesse seisukorda.
Kui praegu pääseb ehitaja tänava sulgemise maksust pärast seda, kui tee on läbitav, siis uue määruse kohaselt tuleb tasu maksta kuni tänava taastamiseni remondieelsesse seisukorda. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus kavatseb järgmisest suvest tõsta tänavate ja teede sulgemise maksumäära olenevalt tänava kategooriast kuni viis korda ning võtta edaspidi tasu ka poolikult taastatud või kaevetööde algust ootavate suletud teede eest.

Määruse eelnõu järgi hakkab esimese kategooria teedel ja tänavate sulgemine järgmise aasta 1. juulist maksma 200 eurot (3129 krooni) ööpäevas. Praegu kasseerib Pärnu linn tee sulgemise eest 1000 krooni (63,91 eurot) ööpäevas.

Teise kategooria tee ja tänava sulgemise maksumäär hakkab senise 500 krooni (31,96 eurot) asemel olema 130 eurot (2034 krooni).

Kolmanda kategooria teede ja tänavate sulgemise tasumäär tõuseb määruse järgi viis korda seniselt 200 kroonilt (12,78 eurot) ööpäevas 65 eurole (1017 krooni).

Väljakute, parkide ja puhkealade sulgemise eest tuleb määruse eelnõu järgi hakata maksma senise 30 sendi kuni krooni (0,02-0,06 eurot) asemel 0,5 eurot (7,82 krooni) suletud ala iga ruutmeetri eest tunnis.

Sõiduteel vastab ühele maksumäärale 50 meetri pikkune lõik. Kõnniteel on maksumäärale vastav teelõik 20 meetri pikkune.

Määruse järgi kehtib ka maksumäära vähendav parandustegur juhul, kui taastamata teekatte tõttu avatakse tänav piiratud tingimustel liiklemiseks.

Volikogu ette jõudva määruse eelnõus on täpsustatud maksuperioodi, mis on ajavahemik tänava sulgemise päevast kuni selle piiranguteta taasavamiseni. Piiranguteta taasavamine tähendab, et tänaval peab olema taastatud sulgemisele eelnev olukord ja tänaval peab saama liigelda ilma ehitus- ja remonditöödest tulenevate piiranguteta.

Pärnu linnavalitsus põhjendas uue määruse kehtestamise vajalikkust vähendamaks linlastele teede ja tänavate sulgemisest tekkinud ebamugavusi, lühendada teede sulgemisaegu ja kiirendada nende taastamist.

Pärnu linna järgmise aasta eelarvesse peaks maksumuudatus tooma 19 000 eurot (297 285 krooni) lisaraha. 2012. aastal peaks tänavate sulgemise tasust laekuma 50 000 eurot (782 330 krooni) rohkem kui tänavu.

Määruse eelnõud hakkab arutama Pärnu linnavolikogu järgmisel esmaspäeval erakorralisel istungil, kui toimub selle esimene lugemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles