Neeme Järvi ajas närvi ministri käitumine

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kultuuriminister Laine Jänes vallandas esmaspäeval Eesti esindusorkestri ERSO direktori Andres Siitani, põhjendades otsust eelarvedistsipliini rikkumisega, mis on viinud ERSO raskesse majanduslikku olukorda: eelarves puudub kuus miljonit krooni.

„Alates homsest ma ei ole enam ERSO direktor,“ ütles Siitan Delfile. „Minuga lõpetati tööleping ränkade juhtimisvigade pärast.“

Siitani kaitseks astus välja Eesti riikliku sümfooniaorkestri peadirigent Neeme Järvi, kelle hinnangul on Siitani vallandamine riiklik kuritegu. “Võim võidab alati, tuleb välja, et me oleme nõukogude kord. Võim võidab, minister Jänese isiklikud suhted võidavad,” ütles maestro Eesti Raadio uudistele.

Iseäranis närvi ajas Järvi asjaolu, et Jänes ei rääkinud temaga läbi, enne kui määras orkestri direktori kohusetäitjaks Eesti filharmoonia kammerkoori direktori Anneli Undi.

Neljapäeval andis Järvi teada, et juhul kui Jänes jääb kultuuriministriks, astub tema ERSO peadirigendi kohalt tagasi. “Ma ei taha, kuid ma pean lahkuma ERSO peadirigendi kohalt, mis on olnud minu elu unistus. Ja see on suudetud ära rikkuda ning viidud Laine Jänese poolt võiduka lõpuni,” sõnas maestro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles