Pärnu ja Tallinna vahele lisandus uus teekaamera

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaimõisa teekaamera pilt täna pärastlõunal.
Vaimõisa teekaamera pilt täna pärastlõunal. Foto: maanteeamet

Maanteeamet paigaldas Tallinna-Pärnu-Ikla teele uue teekaamera, mis asub Raplamaal Vaimõisas.

Tallinna ja Pärnu vahel on nüüd kolm teekaamerat. Peale Vaimõisa kaamera võib teeolusid jälgida Pärnumaa piiril Engel ja Tallinna külje all Kanamal.

Teekaamerate peamine eesmärk on jälgida talviseid teeolusid ja aidata seeläbi teemeistritel, kelle igapäevatööks on teede hooldamine, oma tööd operatiivsemalt ja efektiivsemalt korraldada.

Teekaamerate eesmärk ei ole liiklust jälgida ja sõidukijuhte trahvida. Kiiruskaamerate süsteem ei ole teekaamerate süsteemiga tehniliselt kuidagi seotud. Teeolude jälgimiseks on teekaamerad enamasti suunatud suhteliselt terava nurga all teepinnale, teatas maanteeinfokeskus.

Kokku paigaldas maanteeamet tänavu Eesti teedele 11 uut kaamerat. Eestis on praegu kokku 32 teekaamerat, mis paiknevad suuremate maanteede ääres.

Esimene teekaamera paigaldati Kanama liiklussõlme 1999. aastal, kus asub ka maanteeinfokeskus. Ülejäänud teekaamerad on paigaldatud 2004. aastast siiani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles