Sarisüütajast tapja ei pääsenud enne tähtaega vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdistuse järgi süütas Tamm 2002. aasta augustis Kuninga tänaval korterelamute trepikoja.
Süüdistuse järgi süütas Tamm 2002. aasta augustis Kuninga tänaval korterelamute trepikoja. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Harju maakohus ei vabastanud neljapäeval enne tähtaega vanglast 23aastast Kardo Tamme, kes kannab süütamiste ning tapmise eest pikka vanglakaristust.

Kohus nõustus prokuröri ja kriminaalhooldaja seisukohaga, mille järgi Tamme vabastamine oleks praegu ennatlik.

Samale otsusele jõudis kohus aasta tagasi, kui samuti oli  arutlusel Tamme tingimisi vabadusse lubamine.

Pärnu maakohus karistas Tamme 2004. aasta mais kaheksa aasta ja kolme kuu pikkuse vanglakaristusega. Ühtlasi mõistis kohus Tammelt esimese astme kuritegude eest riigi kasuks välja 6200 krooni sundraha.

Süüdistuse järgi süütas Tamm 2002. aasta augustis kahel päeval järjest Pärnus Riia maantee ja Kuninga tänaval korterelamute trepikojad. Samuti pani ta 2003. aasta märtsis Pärnus Tähe tänaval põlema elumaja ja sama aasta juulis Mäe tänava korteri.

Mäe tänava tulekahjus hukkus 1925. aastal sündinud korteriperenaine. Süütamistega kaasnenud varaline kahju ulatus 870 000 kroonini, mille kohus noormehelt välja mõistis.

Politsei tabas Tamme 2003. aasta septembris ja ta tunnistas eeluurimisel süütamised üles.  Noormees ei osanud kohtus selgitada, miks ta majad põlema pani.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles