Parim elektrik on Pärnumaa neiu

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Infomessi “Teeviit” kutsemeistrivõistlustel olid mehistel aladel võidukad hoopis neiud, parim elektrik oli Pärnumaalt pärit Kristi Tölp ja tublima IT-spetsi tiitli pälvis Riin Ots.

Tölp esindas võistlustel Tallinna polütehnikumi ja Ots Kehtna majandus- ja tehnoloogiakooli.

Infomessi “Teeviit” raames toimunud kutsemeistrivõistlustel olid võistlustules juuksurid, mehhatroonikud, IT-spetsialistid, plaatijad, ehitusviimistlejad, elektrikud, rätsepad, pagarid, kondiitrid ja floristid.

Parimate hulgast valiti välja noored, kes esindavad Eestit järgmisel aastal maailmaklassi kutsevõistlustel WorldSkills, aladel, milles maailmatasemel võistlusi korraldatakse.

Kahel päeval, 2.-3. detsembril toimunud võistluse eesmärk on pakkuda noortele kutseõppuritele võimalust võrrelda oma teadmisi ja oskusi teiste samal alal õppivate noortega ning selgitada välja Eesti parimad rahvusvahelise areeni tarvis.

Samuti soovivad korraldajad tutvustada kutseõppe võimalusi. Võistlusel näitavad kokkutulnud noored meistrid praktiliselt, mida saab kutsekoolides üle Eesti õppida.

Paralleelselt võistlustega võis jälgida lavalist programmi ja avatud oli õpilastööde näitus. Jälgida sai näidisaladena esindatud maastikuehitust ja müürsepatööd.

Kutsemeistrivõistlust korraldas elukestva õppe arendamise sihtasutus Innove koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga, toetajaks Euroopa Liidu sotsiaalfond ja üks infotehnoloogiaettevõte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles