Pärnu keskerakondlased jäid Savisaare rahaskandaalis ooterežiimile

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Samal ajal kui Keskerakonna Pärnumaa piirkond ja teisedki partei piirkondlikud organisatsioonid on teatanud ühtsest toetusest rahastamisskandaali sattunud erakonna juhile Edgar Savisaarele, valitsevad Keskerakonna Pärnu piirkonna juhatuses vastandlikud arvamused ja seisukohavõtuks oodatakse rohkem informatsiooni.

Keskerakonna Pärnu piirkonna juhi Mart Visitamme sõnutsi oli eileõhtune 12-liikmelise juhatuse koosolek põnev ja arvamused Keskerakonna juhi rahastamisskandaali kohta olid vastandlikud.

„Oli arvamusi, et Savisaar peab nii lahkuma kui kindlasti jätkama. Kui otsus oleks hääletamisele pandud, oleks tekkinud 50-50 variant,“ ütles Viisitamm.

Keskerakonna Pärnu piirkonna juhi sõnutsi toimus juhatuses pigem arutelu, kus analüüsiti seda infot, mis seni kättesaadav on olnud. „Lõpliku seisukohta me ei võtnud ja ummisjalu toetust avaldama samuti ei tõtanud,“ ütles Viisitamm. „Ootame ära niinimetatud tõekomisjoni raporti.“

Viisitamme jutu järgi ei saa kaitsepolitsei edastatud infot alati adekvaatseks pidada. „Seda tõestas minu ja Simmo Saare juhtum,“ lausus ta. „Samal ajal ei ole ka erakonna juhilt ja piirkondadelt veenvaid argumente kuulnud. Ei saa välistada, et need on olemas.“

Savisaare umbusaldamisel või parteijuhi kohalt tagasikutsumisel ei näinud Viisitamm mõtet. „Siis juhtuks sama mis Saaremaal, kus Savisaar, (Kalle) Klandorf ja (Kadri) Simson kohe kohale tõttasid,“ arvas ta, lisades, et eile helistasid talle mitu partei kohaliku piirkonna liiget, kes soovisid, et Pärnu piirkond oleks parteijuhi suhtes kriitiline.

Viisitamme sõnutsi pole välistatud, et erakonna Pärnu piirkond Savisaare skandaali kohta mingit avaldust ei teegi. „Praegu sellist plaani ei ole,“ märkis ta. „Ei ole üht- ega teistpidi kindlat põhjust. Juhatuse liikmed olid pigem seda meelt, et avalduse saab teha siis, kui selgust on rohkem. See on jaanuari teises pooles või hiljem.“

Keskerakonna Pärnu piirkonna juhatuse esimees on Mart Viisitamm ja aseesimehed Jaanus Ots, Simmo Saar ning Ranno Künnap. Teised juhatuse liikmed on Margus Tammekivi, Alla Gussarova, Hillar Talvik, Siivi Teinfeldt, Toivo Ninnas, Ove Pärtelson, Karmo Konts ja Ardo Aasa.

Keskerakonna Pärnu piirkonna juhi sõnutsi ei ole Savisaarega juttu olnud, et ta tuleks partei siinsetele liikmetele skandaali tagamaid selgitama.  

Viisitamm ütles, et Keskerakonna liikmed saavad näidata toetust Savisaarele või teda umbusalda erakonna kongressil, mis toimub järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles