Jüri Alperten jätkab linnaorkestri peadirigendina

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Alpertenit näeb Pärnu linnaorkestri ees edaspidigi.
Jüri Alpertenit näeb Pärnu linnaorkestri ees edaspidigi. Foto: Henn Soodla

Kuigi Pärnu linnavalitsusel oli kavas täita Pärnu linnaorkestri peadirigendi koht avaliku konkursi kaudu, pikendati möödunud aasta viimasel päeval lepingut praeguse peadirigendi Jüri Alperteniga.

Peadirigendi konkursi küsimus kerkis üles mullu sügisel, kui linnavalitsus otsustas Pärnu filharmoonia korraldada ümber Pärnu linnaorkestriks. Veel novembris polnud raad suutnud välja mõelda, kas kuulutada välja linnaorkestri peadirigendi koha täitmiseks konkurss või lasta senisel dirigendil jätkata.

Pärnu abilinnapea Jane Metsa sõnade kohaselt leidis linnavalitsus aasta lõpus, et konkursi väljakuulutamine pole siiski vajalik, sest Alperten on selle juba läbinud.

Mets pidas silmas peadirigendi valimise komisjoni, mis istus koos 30. detsembril 2009 ja kuhu linnavalitsuse toonase kultuuriosakonna juhataja Ela Tomsoni kõrval kuulusid orkestrandid, kultuuriministeeriumi muusikanõunik ja ERSO esindajad.

“Jüri Alperteniga sõlmiti kolmeaastane tööleping. Möödunud aastal, kui linnavalitsuse allasutustes toimus kümneprotsendine palgakärbe, sõlmiti temaga uus tööleping lõpptähtajaga 31. detsember 2010. Nüüd seda lepingut pikendati,” sedastas Mets.

Pärnu linnaorkestri produtsent-reklaamitoimetaja Helen Erastus, kes eelmisel aastal filharmoonia direktori ülesandeid täitis, meenutas, et veel novembris oli volikogus ette loetud linnaorkestri põhimääruses kirjas võimalus, et senine dirigent jätkab.

“Linnavalitsusel oli aga kindel plaan linnaorkestri peadirigendi koht konkursi korras täita,” sõnas Erastus. Ta lisas, et juhul, kui konkurss oleks aasta lõpus välja kuulutatud, oleks sellega lootusetult hiljaks jäädud. “Kuna sellise kaaluga konkursi korraldamine võtab aega vähemalt kuus kuud ja nii kaua oleks orkester ilma dirigendita olnud,” selgitas Erastus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles