Purgisupp üllatas rõlge lisandiga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supipurk, mille sees oli lisaks supile ka kummikinnas.
Supipurk, mille sees oli lisaks supile ka kummikinnas. Foto: Erakogu

Kodus Salvesti purgisupist toitu valmistama hakanud pärnulanna oli väga üllatunud ja solvunud, kui avastas supipotist kummikinda. Supi tootnud aktsiaselts Salvest palub tarbijalt vabandust ja on karistanud juhtunu põhjustanud töötajat.

„Lasin vee keema ja valasin purgi sisu potti, nagu valmistamisviis ette näeb. Suppi segades ilmnes, et vedeliku sees on mingi klimp, mis kapsa ega lihaga kuidagi ei sarnanenud,“ rääkis anonüümseks jääda soovinud Pärnu naine. „Lähemalt uurides selgus, et tegu on mingi valge kummiesemega, mis on ribadeks muutunud.“

Ebameeldiva üllatuse osaliseks saanud tarbija ei saanud esmapilgul arugi, kas tegu on kummikinda või kondoomiga. „Ei tahtnud õigupoolest lähemalt uuridagi, kuna supi seest vastu vahtiv kummiräbal oli tõesti ebaesteetiline,“ kirjeldas ta. „Kulus tükk aega, enne kui iiveldus üle läks.“

„Eriti räme oli, et too supp pidi olema mu lõunasöök,“ rääkis naine. „Beebi oli hommikul ootamatult haigeks jäänud, tema kõrvalt poodi minna ei saanud, niisiis pidi tagavaraks kapis seisnud Salvesti hapukapsasupp lõunal hädast välja aitama.“ Lisades: „On kindel, et ühtki Salvesti purgitoitu meie majas enam ei sööda.“

Samuti pidas naine juhtunu taustal lausa uskumatuks Salvesti kodulehel ühe tootesarja juures asuvat teksti: „Toodete kõrge kvaliteet on saavutatud tänu pikaajalistele kogemustele, arvestades kaasaegseid hügieeninõudeid ja tootmistehnoloogilisi võimalusi“.

AS Salvesti juhatuse liikme Priit Karbi sõnutsi kontrollis firma sealihaga hapukapsasupi tootmise tõendusdokumente. „Tehnoloogilise protsessi juurdluse ja enesekontrollisüsteemi kontrolli käigus tuvastati, et üks tootmistööline salgas, et tal oli  tootmisprotsessi käigus läinud kaduma kinnas. Kuna kinnas on kapsaga ühte värvi, siis edasises tootmisprotsessis ei olnud võimalik märgata võõrkeha,“ selgitas Karp.

Juhtumist tulenevalt kavatseb Salvest vaadata üle pooltoodete tootmisprotsessi, et tagada nende ohutus ja kvaliteet. Samuti kavatseb ettevõte edaspidi kõnealuse operatsiooni tarvis anda töötajatele sinised kindad ja korraldada töötajatele plaaniväline koolituse.

Karbi kinnitusel viis Salvest töölise, kes põhjustas võõrkeha sattumise hapukapsasse ega informeerinud tootmisjuhti õigel ajal juhtunust, üle madalama astme töökohale.

„AS Salvest palub tarbijalt vabandust tekitatud ebameeldivuste pärast ja oleme valmis kompenseerima piinliku juhtumi Salvesti toodetega vastavalt tarbija soovile,“ sõnas Karp.

Karbi teatel esineb kõrvalekaldeid Salvesti toodetes väga harva, üks-kaks korda aastas. Valdavalt on põhjuseks sisseostetavates toorainetes ja materjalides esinevad võõrkehad, näiteks kivid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles