Ratturid surnuks sõitnud mees jääb vangi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janel Raap (paremal) ja tema kaitsja Andres Simson.
Janel Raap (paremal) ja tema kaitsja Andres Simson. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

2009. aasta sügisel kaks vaegkuuljast ratturit surnuks sõitnud Janel jääb vangi, sest riigikohus ei võtnud tema advokaadi kaebust arutusele.
 

Kuna riigikohus vandeadvokaat Andres Simsoni kaebust ei aruta, jäi jõusse Janeli (26) süüdimõistmine liiklusnõuete rikkumisega ettevaatamatusest kahe inimese surma põhjustamises ning talle määratud viieaastane vanglakaristus, vahendas ERRi uudisteportaal.

Mullu juulis mõistis Pärnu maakohus Janelile reaalse viieaastase vanglakaristuse, mida ta pidi asuma kandma otsuse jõustumisel.

Lisakaristusena võttis maakohus Janelilt kolmeks aastaks ära mootorsõiduki juhtimise õiguse. Janelilt mõisteti välja menetluskulude ja asitõendi hoiukulude katteks üle 3003 euro ning kannatanute tsiviilhagide katteks 1428 eurot ning kannatanutele tekitatud moraalse kahju katteks kokku 25 564 eurot.

Kohtuotsuse jõustumiseni 396 000 krooni ehk 25 309 euro suuruse kautsjoni vastu vabaduses viibinud Janel vahistati aga mullu 9. septembril, sest ta osales Pärnus ühes baarikakluses, mille suhtes alustati kriminaaluurimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles