Linn toetab Kihnu Jõnnu skulptuuri püstitamist Pärnusse

Raido Keskküla
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptor Tauno Kangro valmistatud Kihnu Jõnnu savist kuju, mille järgi valmistatakse pronksskulptuur. Pilt on illustratiivne.
Skulptor Tauno Kangro valmistatud Kihnu Jõnnu savist kuju, mille järgi valmistatakse pronksskulptuur. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus otsustas tänasel istungil eraldada reservfondist haridus- ja kultuuriosakonnale 1600 eurot SA Pärnu Rotary Noortefondi algatatud projekti “Kihnu Jõnn Pärnu mereväravasse” raames Pärnu jahtklubisse Kihnu Jõnnu skulptuuri püstitamise toetuseks.

Pärnu Rotary klubi algatusel valmiva pronksskulptuuri autor on Tauno Kangro.

Jõnn hakkab seisma Pärnu jahtklubi õuel ja saab sinna 14. maiks, kui kuju tellinud ja sponsoreid kogunud Pärnu Rotaryl on 17. aastapäev.

Pärnu Rotary klubi eestvõttel kerkis Pärnusse ka skulptor Rait Pärja modelleeritud Raimond Valgre akordioni mängiv kuju kuursaali kõrval ning klubi oli osaline Mati Karminilt tellitud Püha Jüri monumendi Tori kiriku juurde püstitamiselgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles