Pärnumaa teehooldajad võitlevad lumega eile õhtust

Eno-Gerrit Link
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teehooldusmasin. Arhiivifoto.
Teehooldusmasin. Arhiivifoto. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnumaa teedehooldajad on olnud rakkes eile kella 20st ja nende hinnangul oli teede üldine olukord täna hommikul hea.

Pärnumaal maanteid hooldava aktsiaseltsi Eesti Teed Viru-Pärnu teehoolde osakonna juhataja Andres Plaat ütles, et eile õhtust alates on rakkes kogu teehoolduspark: 17 baassõidukit ja järelkoristusmasinad. „Meile talv ootamatult ei tulnud, olime selleks igati valmis,” kinnitas ta.

Plaadi sõnade järgi oli teehooldusmasinad kella 9 paiku teinud Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel juba kuus ringi, väiksematel teedel kolm-neli.

Plaadi sõnutsi on olukord Pärnumaa teedel hea. „Lumesadu on olnud pea kõikjal ühtlane. Öösel oli meil natuke pusimist Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel Pärnu-Jaagupi kandis, kus lund oli natuke rohkem, kuid usun, et liiklejad ei pannud seda isegi tähele,” ütles Plaat.

Lumetõrjevarustus on Plaadi kinnitusel vastu pidanud ja viperusi pole teedehooldajail ette tulnud. „Kui vahel esimese lumega kipuvad masinad kohati lagunema, siis täna pole ühtegi tehnilist probleemi meil ette tulnud,” lausus ta. 

Hommikul Rakverest Pärnusse sõitnud Plaadi jutu järgi jäi tal maanteel silma paar teele välja sõitnud autot. „Tõenäoliselt olid neil all suverehvid,” pakkus ta. „Sellise ilmaga ei ole suverehvidega sõitmine kindlasti mõistlik,” lisas ta.

Teehooldefirma kasutatava ilmaprognoosi järgi võib sadu kesta homme hommikuni, tihedamat sadu lubatakse täna pärastlõunaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles