Pärnus lõpetas esimene lend lasteaiaõpetajaid

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
27st TPSi koolieelse lasteasutuse õpetaja diplomi saajast 24 töötab Pärnumaa lasteaedades.
27st TPSi koolieelse lasteasutuse õpetaja diplomi saajast 24 töötab Pärnumaa lasteaedades. Foto: Ants Liigus

Reedel sai Pärnu raekojas diplomi 27 Tallinna pedagoogilise seminari (TPS) koolieelse lasteasutuse õpetaja eriala lõpetajat.

Koolieelsete lasteasutuste õpetajate koolitamine rakenduskõrghariduse tasemel sai võimalikuks tänu TPSi, Eesti ettevõtluskõrgkooli Mainor ja Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna koostööle. Siinne lühendatud õppeajaga kaugrühmaõpe oli identne TPSi Tallinna õppega.

Reedel lõpetanute puhul on tegemist esimese õppegrupiga, kes kunagi Pärnus lasteaiaõpetaja kutse omandanud. 27 üliõpilasest 24 oli Pärnu linnast ja maakonnast, kaks Saaremaalt ja üks Tartust.

“Nad olid enne neid õpinguid läbinud koolieelse lasteasutuse õpetaja õpingud kesk- erihariduse tasemel kas Rakvere pedagoogikakoolis (praegu Rakvere kolledþ) või Tallinna pedagoogikakoolis (nüüd TPS) ning nad kõik töötavad koolieelsete lasteasutuste õpetajatena,” rääkis Pärnu õppegrupi juhendaja Juta Luuri TPSi alushariduse ja täiendusõppe osakonnast.

Pärnu linnavalitsuse alushariduse peaspetsialist Marga Napp ütles, et linn on TPSi õppe jätkumisest Pärnus väga huvitatud, sest nõuded lasteaednikele tõusevad ja kohalikele on igati mugav, kui saab end töö kõrvalt harida kodukohas.

“Praegu on käimas vastav taustauuring, kas ja kui palju sügisest õppima tulijaid oleks. Tulemustest selgub, kas selline õppevorm jätkub,” ütles Napp.

Mainori Pärnu õppekeskuse juhataja Ilme Ree märkis, et kool on koostöö jätkuks TPSiga igati valmis.

Reedeste lõpetajate järel jätkab Mainori Pärnu õppekeskuses TPSis kooliteed kaks tunamullu sügisel alustanud õppegruppi, rakenduskõrgharidust tõendava diplomini jõuavad nad 2012. aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles