Kampaania võtab turvavöö kasutamise luubi alla

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvavöö.
Turvavöö. Foto: Andres Teiss.

Täna alustab maanteeamet koos politsei- ja piirivalveametiga (PPA) kampaaniat „Kinnita tagaistmel turvavöö. Alati!“, mille eesmärk on selgitada turvavööde kasutamise olulisust auto tagaistmel.

Sõidu- või pakiautos sõites hukkus eelmisel aastal liiklusõnnetustes kokku 44 ja sai vigastada 606 inimest. Neist ligikaudu kolmandikul oli turvavöö kinnitamata. Kinnitatud turvavöö vähendab raske vigastumise tõenäosust ning võib päästa elu pea poolte raskete õnnetusjuhtumite puhul. Statistiliselt tähendanuks see mullu 7-10 inimese ellujäämist.

„Analüüsime igal aastal turvavööde kasutamise statistikat ja peame jätkuvalt tõdema, et tagaistmel on turvavööde kinnitamine inimeste jaoks harjumatu. Eestis kinnitab läbiviidud uuringute andmetel turvavöö ligi 90% sõidukijuhtidest ja esiistmel sõitjatest, kuid tagaistmel teeb seda vaid 60% täiskasvanud sõitjatest,“ rääkis teavitustöö vajalikkusest maanteeameti liikluskasvatuse talituse juhataja Urve Sellenberg.

Maanteeamet korraldab kampaania koostöös PPAga, kes pöörab liiklusjärelevalve käigus erilist tähelepanu turvavööde ja turvavarustuse kasutamise üle.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänaku sõnul näitas möödunud turvavarustuse kontrolli nädal selgesti, et turvavöö kinnitamise olulisust tuleb meelde tuletada nii juhtidele kui kõrval- ning tagaistmel sõitjatele.

„Peamine vabandus turvavöö kinnitamata jätmiseks on lühike sõidumaa või unustamine sõidu alustamisel. Paraku juhtuvad liiklusõnnetused, küsimata sõiduajast või tee pikkusest, mistõttu tuleb turvavöö kinnitada juba enne sõidu alustamist,“ ütles Tänak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles