Vana maksumärgiga suitsud kaovad lettidelt

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana ja uus maksumärk.
Vana ja uus maksumärk. Foto: Toomas Huik/Postimees

Uuest kuust peavad kõik tarbimises olevad sigareti- ja suitsetamistubaka pakendid kandma uut maksumärki.

Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Katrina Tuulik selgitas, et tarbimises olevate tubakatoodete all peetakse silmas kaubanduslikul eesmärgil kauplustes, hulgiladudes või muudes äritegevusega seotud ruumides ladustatavaid tooteid ja nende edasitoimetamist. Kui inimestel on vana maksumärgiga tooted kodus isiklikuks tarbeks ja neil ei ole ärilist eesmärki, on lubatud neid kodus hoida ja tarvitada.

 “Kui inimene soovib üle piiri viia lubatud koguses vana maksumärgiga tubakatooteid lähitulevikus, näiteks paari kuu jooksul, siis sellisel juhul on see lubatud,” lisas Tuulik. “Kui inimene soovib vana maksumärgiga tubakatooteid viia üle piiri aasta pärast, peab ta suutma tõendada, et need on ostetud siis, kui kehtis vana maksumärk.”

Uus tubakatoodete maksumärk hakkas kehtima juba 1. jaanuarist, kuid kolme kuu jooksul oli lubatud paralleelselt müüa vana maksumärgiga tooteid.

1. aprillist kaotab aga eelmine maksumärk kehtivuse ja selle märgiga tarbimises olevaid sigarette loetakse maksumärgistamata toodeteks, mis kuuluvad konfiskeerimisele. Näiteks kui tooted on tõstetud kaupluse tagaruumi ja seal ladustatud, loetakse seda kaubanduslikuks eesmärgiks ehk neid ei tohi seal olla.

Maksumärgistamata sigarette ja suitsetamistubakat on lubatud ladustada vaid aktsiisilaos. Seetõttu peavad kauplused ja hulgilaod saatma müümata jäänud vana maksumärgiga sigaretid ja suitsetamistubaka 31. märtsiks aktsiisilattu.

Vana tubakatoodete maksumärgiga sigareid ja sigarillosid võib müüa aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles