Pildid: tormituul rebis Pärnus majalt katuse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormituul lõhkus Tartu ülikooli mereinstituudi Pärnu osakonna maja katuse.
Tormituul lõhkus Tartu ülikooli mereinstituudi Pärnu osakonna maja katuse. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna kella 16.30 paiku lõhkus tormituul Pärnus Lootsi tänaval asuva Tartu ülikooli mereinstituudi Pärnu osakonna hoonel katuse, inimesed õnnetuses viga ei saanud.

Tugev tuul rebis poole katuse pealt lahti tõrvapapi. Kokku kukkus ka tellistest laotud korsten.

Õnnetuse ajal majas olnud ja telefoniga vestelnud ihtüoloog Heli Shpilevi sõnade järgi käis korraga kõva pauk, mis naise korralikult ära ehmatas. “Esimese hooga ei saanud aru, mis juhtunud on,” seletas Shpilev. “Kui tõrvapapi tükid aeda puu otsa lendasid, oli selge, et tuul on katuse lõhkunud.”

Tuule lammutustööd takseerinud mereinstituudi Pärnu osakonna koordinaator Kalju Kupper ei osanud öelda, kui suure kahju tormituul majale põhjustas. Katuselt tuule hävitustööd koristanud töömehe arvates tuleb majale uus katus panna.

Kupperi sõnutsi tuleb esialgu lõhutud katusele paigaldada koormakile, et sademed ehitist rikkuma ei pääseks.

Kupperi sõnade järgi on Tartu ülikool hoone kindlustanud.

Tartu ülikooli mereinstituudi Pärnu osakonna hoone on ehitatud 1970ndate lõpul. Tol ajal kuulus majas termofüüsika ja elektrofüüsika instituudile.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi Pärnu lennuväljal asuva ilmajaama andmetel mõõdeti Pärnus kella 16 ja 17 vahel tuule kiiruseks veidi üle 10 meetri sekundis. Iiliti ulatusid tuulehood kuni 22 meetrini sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles